Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Saturday, June 30, 2012

Home » , , , » bermula satu "kesakitan"..

bermula satu "kesakitan"..

Pada akhir bulan 4, aku balik dari satu course di Shah Alam (1 week course), sesampai kat rumah rasa tak selesa belakang dan berpanjangan sampai 1 minggu.. so aku p la ke klinik panel company aku untuk check. Doc diagnose as muscle cramp kat belakang... so dia bagi painkiller and patch to tampal kat tempat sakit tu.


ok sekejap untuk 5 hari , lepas tu sakit lagi still di belakang tapi at another location... bawah sikit... so sekali lagi p ke klinik panel yg sama (sebab dah ada history yang sebelum tu) sama jugak diagnose nya... more painkiller (which i never consumed) and ubat otot.

lepas tu still afe more session to the doc sakit belakang tapi at different location..

the apex of the kesakitan adalah pada tanggal May 25, 2012 (friday).
- feel uneasy + pain dekat pinggang
- menjalar ke bawah paha dan lutut.
- dan berakhir di atas betis..


waktu sembahyang jumaat memang dah tak concentrate kat khutbah sebab dok melawan sakit yg amat sangat. Duduk bersila tak selesa, dulu melunjurkan kaki tak boleh, duduk sila panggung tak membantu..

Waktu berdiri untuk mengejakan sembahyang Jumaat, kaki terasa bagai nak tercabut dari soket.. memang masa berdiri tu cuma sebelah kaki aje yang support.. amat memeritkan...

lepas sembahyang jumaat, 3 jam sebelum masa untuk balik.. memang menyiksakan, aku dah tak boleh meluruskan kaki kiri. Setiap langkah seperti berjalan atas bara api, dan satu kerja un tak jadi nak buat sebab fikiran memang dah terfokus kat kaki yang sakit tu.

masa balik nasib baik still boleh drive sendiri walaupun kereta aku kereta manual..

--bersambung--

2 Comments this post:

Mama Kembar 3 said...

salam. Last few wks kan mama asyik sakit blakang. lepas u tinggalkan komen advice jumpa pakar, mama dah pi & found out it's not slipped disc cam u. cuma muscle problem. and doc suggest supplements usana utk increase muscle flexibility. but since usana mahal sgt, I tried shaklee's osteomatrix & joint health tablet. Alhamdulillah skarang dah almost 1 bln makan, dah tak sakit blakang lagi dah. Bdn pun rasa lebih bertenaga. Just nak share crita ngan u jer hehe :-)

laila said...

Salam...
Saya laila:)
tq email saya.

Actually hubby saya pun sama, kena slip disc ni.mmg teruk penangannya.pernah xleh bangun,pernah warded 2-3hari dan kena jalani fisioterapi tu. Tp hubby mls nk habiskan. Dan saya pun ada bg dia ostematrix n joint health ni. Alhamdulillah, xkerap sgt kena 'tangkap' dgn sakit melampau tu.

Related Posts with Thumbnails