Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Friday, September 24, 2010

Home » , , , , , , » Letak link dalam blog komen, macamana? Cara aku yang sengal..

Letak link dalam blog komen, macamana? Cara aku yang sengal..

A fellow blogger (F33Z~Hafizah~cucuatokaji), tanya soalan.

Cara yang aku guna memang sengal sikit la cara orang tak tau..

apa aku buat, aku guna balik html code dalam Blog Designer tu and then letak link to page kita yang kita nak buat link tu (pening?) 

Nih example (kalau nak copy terus pun boleh, tapi replace la mana patut).



ni keseluruhan html line tu (bila copy code tu nanti antara "<" dengan "a" takde space ek)

< a href="http://kumanx.blogspot.com/2010/09/kerjaya-perguruan-adalah-kerjaya-elite.html">kuman "Tribute to guru elite" Entry

komponen nya..
< a href="http://kumanx.blogspot.com/2010/09/kerjaya-perguruan-adalah-kerjaya-elite.html">kuman "Tribute to guru elite" Entry

link to page kat blog kita 
tajuk yang nak kita tunjuk kat link tu 
HTML code

Nanti bila kita post komen, paste ajer la keseluruhan line kat atas tu bermula dari < a href=" sampai ke

Kalau nak senang, copy pastu paste dalam Notepad, pastu save. So bebila nak buat komen buka bali notepad tu copy.. paste kat komen.

So dalam komen kita nanti akan jadi camni ...

itu la cara "sengal" yang aku dok guna selama nih,
Sure ada cara yang lagi senang, mungkin ada sesapa yang boleh tolong permudahkannya.

Kalau semua blogger pakai "intenseDebate" memang senang, sebab semuanya akan automatically retrieve latest post...

Harap dapat la membantu sikit, walaupun tak professional
kalau ada idea lain yang sesuai kongsi  le.. :0)

11 Comments this post:

F33Z~Hafizah~cucuatokaji said...

hahaaha siap ambik gambor i lagi u.kah3..

Berjaya ke niy?..try test
< a href="http://kumanx.blogspot.com/2010/09/kerjaya-perguruan-adalah-kerjaya-elite.html">Feez-cucuatokaji"Ini blog lynn contest" Latest Entry

Kuman Chaos said...

@F33z: tak berjaya.. tu yang "< A href" tu buang space dia sebelum A tu.
pastu kat ujung sekali lepas "Entry" tu kena letak "< /a >" sama gak sebelum A takde space, Buang " " dari kot kat atas ni.
untuk tutup kan code tu.. :)
try lagi...

~SukEMakAn~ said...

< a href="http://sukemakans.blogspot.com/2010/09/dem.html">emosionally disturbed si sukemakan" Entry"< /a >"

cube!
info yg bagus!

F33Z~Hafizah~cucuatokaji said...

try lg..huhu

Feez-cucuatokaji"Tribute to Cikgu" Entry

Kuman Chaos said...

@sukemakan: haa itu la caranya.. :)

@f33z: no problem.. now dah bleh pakai ehheh selamat mengletak link :D
thaniah tahniah :D

F33Z~Hafizah~cucuatokaji said...

tq2... :) hehe

Ummi Hanie said...

ye betoll..

sy pun buat mcm tu tp dah lame laa x buat ;p

sharifuddin N shakina said...

anak murid try buat..

Kina "Buffered earning ke2 & ke3 menjelma" Latest entry ""

SYaMiLa said...

akhirnya semuanya berjaya kan...kalau dah faham semuanya jadi senang...he3...

meh nak cuba gak..

Got a crazy idea which you and your buddies have always wanted to do? DiGi is giving away RM10,000

eiela said...

wah,,memang tengah cari tutorial bab nih,,nasib jumpa kat sini.. nak try and test jap..tak tau lah lulus ke tak nih..

Latest entry"Tips penggunaan handphone pada waktu kecemasan"

eiela said...

huhu tak jadi lah,,pening kepala belajar nih. =(

Related Posts with Thumbnails