Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Wednesday, July 14, 2010

Home » , , » Nostalgia: Buku Darjah Satu Dulu-dulu Part 1

Nostalgia: Buku Darjah Satu Dulu-dulu Part 1

Buku Darjah Satu Dulu-Dulu (PART 1)

Sepatutnya filed under : It Came from the Email section tapi takpe la guna tajuk generic cam kat atas and buat Tag jer untuk series tu

Anyway.. pada yg lahir pada tahun late 60an, 70an and early 80an mungkin pernah dapat buku ni masa darjah satu.

Memang klasik and semuanya straight to the point, takde nak selindung selindung dengan contoh yg di paparkan dan message yg nak di sampaikan pada pelajar sekolah rendah.

Memang a trip down memory lane betul la bila dapat benda nih dalam email beberapa hari lepas...

enjoy the photo and boleh la bandingkan dengan buku sekolah rendah sekarang. rasanya diorang dah tak produce buku macam ni dah sekarang nih... klasik klasik...


Cover yg sungguh mengasyikkan, buku teks sekarang mana da yg guna gambar real-life macam ni dah (atleast untuk darjah 1 le) sebab gambar kartun lebih menarik untuk murid2 darjah 1.. :D logik?


Cepat!!!.. sapa boleh bagi tau, bila the last time nampak murid-murid sekolah beratur naik bas? at least tak le beratur sebaris macam gambar ni betul betul... kalau la semua buat macam nih.. sure takde la jasi masalah berebut etc bila naik bas... bukan takat naik bas... naik moto pun berebut.. macammana tu...
(berebut la ngan adik2 sapa nak duduk depan, sapa nak duduk belakang, sapa nak duduk atas handle)


Ucapan hormat nih patut still di praktikkan, bukan setakat Darjah 1.. sampai univ pun patut.
Tapi sekarang mmg sampai universiti pun, sampai kan abang2 senior pun perlu di beri ucap hormat... kalau tak!! abis la malam karang kena la "selubung selimut"
tak pasal-pasal jer..

Yg ni memang klasik, patut di praktikan. Ini tidak.. kawan jatuh jer cepat cepat lari jauh jauh... takut kawan suruh angkat.. apa fesyen la...:D
Good friends are very hard to comeby these days, so kalau dah jumpa jaga la sebaik mungkin...

Budak ni sekarang sure dah sebaya aku dah nih ntah ntah kerja seopis ngan aku.. ntah ntah nih manager aku kot... hmmmm


Ada lagi nih.. esok aku upload lagi... :D Part 1..

3 Comments this post:

eehtsitna said...

Wow! Boleh masuk arkib dah! :P

Mala said...

memang nostalgia sungguh..aku plg ingat gambaq lili picit kepala kawan dia tuh tetiba rasa cam terbayang plak zaman2 tuu..hu..hu

F.I.C.K.R.Y said...

Ayat bahasa Melayu dier agak kaw-kaw sastera hehehee...
Suke arr baca entry ko ni~

Related Posts with Thumbnails