Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Thursday, November 04, 2010

Home » , , » Akibat mencuri selipar jepun....

Akibat mencuri selipar jepun....

AKu dapat dari email aku jugak nih (It Came From Email)
Mari rehatkan minda

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Al-kisah.... . adalah satu kampung ni..nama kampung
ni Kampung Pinang 18 Batang. kat kampung ni orang
ramai idup aman dan bahagia.

Dalam kampung yang aman ni... ada la sorang laki ni.

Nama dia Ali(nama sebenar). Ali ni orang gila kat kampung
ni. So... ramai la yang pandang slag kat dia.
Ramai la yang suka memainkan dia.. nak dijadikan
cerita...

Pada suatu hari...


si Ali ni gi la masjid nak semayang jumaat... ey... ni educated nyer orang
gila tau... semayang tak tinggal.

Contohi lah dia ni.
Sedangkan orang gila pun semayang... korang
yang siuman ni pun semayang la gak ek... ok,
sambung citer.

Lepas si Ali ni semayang jumaat, dia nak balik la
kan. So... masa dia nak balik tu tetiba dia tengok
selipar jepun kesayangannye dah takdek. Aper
lagi... mengamuk la dia...

Tanpa segan silu dia pun pegi la dekat mikrofon
masjid tu lalu dia pun berkata:

"kepada sesiapa yang mencuri selipar aku, baik ko pulang
cepat.!!!!!! !..."

Semua orang menjadi takut... ye la... orang gila
kan... memacam dia buleh buat. Buatnya dia tetak
anak bini orang kang... ha... naya.. 

"kepada siapa yang curik selipa kesayangan aku tu...
baik ko pulang cepat. Kalau tak aku akan buat
seperti mana ayah aku buat!!!"


lalu orang yang curik tu pun pulang la balik.

"nah la bang... gurau jek"

Tapi Ali memandang nyer dgn muka yang serius...
muka macam nak makan orang gitu... haa... lalu
budak yang curi selipa dia tu pun blah tanpa
memandang ke arah Ali... takut la tue... lalu tok
imam pun menegur Ali dan bertanya; 

"kalau dia tak pulang apa yang akan kamu lakukan..?? apa yang
ayah kamu lakukan..??"


dengan suara dan wajah yang slamber..Ali pun berkata
 
"saya balik kaki ayam la tok.." 

Jangan marah!!!

11 Comments this post:

My Little Diary said...

ngeh3x.... lawak yg merehatkan minda...

entry terbaru "gambar sapa ni"

MsFazlillah said...

hakhak. memang terbaiknye orang giler..

misz myza said...

muahahahahahhaha.. macam 2 la bapak dia wat rupenye...

aYaz said...

kah kah kah...

:p

Ummi Hanie said...

cess,,,,terkena sudah ;p

LOL

sarah-najwan said...

lol...tu lah lenkali dgr apa2 biar habis..ki3

one2paii said...

ciss..mmg lawok tul buhdok ali tuh..

MissAinia said...

hahahahha , ape lahh. ingtkan buat ape la td. hish ,

~SukEMakAn~ said...

haha
ingatkan die nak kate beli sliper baru!

cikgu isza said...

hehehehe..
tak pasal2 jer kecut perut..

LadyBird said...

eh silap komen.. yg tu delete yer..komen ni jgn delete :P..
nmak komen org giler tu memang kelakar :P
komen td salah.. :P

Related Posts with Thumbnails