Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Tuesday, November 02, 2010

Home » , » Tulisan di langit: aku experience dulu..

Tulisan di langit: aku experience dulu..



Pada tahun 1992 (exact date aku tak ingat),

aku sendiri experience nampak tulisan di langit nih.

Seingat aku masa tu blackout kat asrama sekolah aku tu, so kebanyakan pelajar akan lepak kat tengah-tengah block atas court badminton tu sambil sembang-sembang (sbb tak leh nak study).
Tengah lepask-lepak tu, ada sorang pelajar cakap...

"Weh!! awan ada tulisan Allah!! tengok tu!!" sambil tuding kat langit.
Bila aku tengok memang itu la yang aku nampak. Macam tayangan slide bertukar-tukar dilangit.



Seingat aku bila peristiwa ni dihebahkan... ada yang kata ia adalah "propaganda" dan khayalan semata. Tapi aku memang nampak sendiri "pertunjukan" tu.

Dan aku still ingat pada malam tu, semua yang menyaksikan kejadian tu tidur dalam keadaan penuh keinsafan.
Ada yang tak tidur sampai kepagi sebab mengaji Al-Quran dsb.

Yang cuba untuk tidur tak dapat melelapkan mata, dan esoknya di kelas, hampir 80% pelajar perempuan yg mana free-hair sebelum nih pakai tudung.

Bila aku cerita kat orang pasai kejadian tu, mesti meremang bulu roma aku sebab still terasa keajaiban kejadian tersebut.

Slide yang aku nampak tu ada kat list kat bawah.

1. Kalimah Allah dalam tulisan Arab and kalimah Lailahaillah Muhd Rasulullah dalam tulisan Arab

2. Janin manusia

3. Manusia dewasa

4. Mayat dibungkus kafan

5. Sebiji mata berwarna merah seperti sedang marah

6. Lidah panjang

7.  Lidah dipotong2 dan disambung semula, ditayangkan tiga kali

8.Perempuan berlari, rambutnya digantung atau ditarik kemudian rambutnya disambar api lalu terbakar. Mukanya bertukar menjadi binatang yg sgt hodoh, mulut meraung2 seperti dalam keadaan kesakitan yg amat..seterusnya mukanya menjadi tengkorak dan rambutnya menjadi kaku.

9. Sayap burung berkibar2

10.Perempuan berwajah babi

11. Kala jengking

12. Ular besar dengan mata bersinar2

13. Manusia berkepala anjing

14. Dua orang bergaduh kemudian bersalaman

15. Lelaki berserban sujud ke arah kaabah dan yang lain
membelakangi Kaabah dan sujud membelakangkan kaabah

16. Peta Malaysia terbalik ie Singapura di sebelah atas

17. Botol Arak

18. Tanda salib bertukar menjadi kubah masjid

19. Ayam

20. Sekor ikan

21. Peta negeri Arab Saudi

22. Mayat berkafan

23. Batu nisan

24. Seekor burung

25. Orang berdoa [ memakai telekung]

26. Tangan hendak mencapai sesuatu tetapi tidak dapat dan tapak tangannya ada bertanda bulat

27 Comments this post:

aYaz said...

Allah swt itu Maha Berkuasa atas sesuatu,
mungkin semuanya itu sengaja diperlihatkan untuk menunjukkan kekuasaanNya..

sarah-najwan said...

betullah..time tu akak form 6..heboh org dok ckp...tapi xtau benar atau tak..skrg pom ada gak..mcm2 kan..

cikgu isza said...

subhanallah..
bukan semua orang dapat peluang begitu..

selalu hanya nampak bentuk2 haiwan..

Kalamhati said...

subhanallah..akak alami ye pengalaman ni..bukan semua org yg Allah tunjuk kan..semua tu menginsafkan kan kak?

one2paii said...

mmg pior bai..mano lu dapat?mmg betui2 ado ke listing tuh

Ummi Hanie said...

masyaAllah ! terpilih la kuman ni yee dpt tgk bnde2 mcm tu...:)

Kuman Chaos said...

@sarah: memang beanr.. saya sendiri yang nampak kejadian tu... memang menginsafkan...

Kuman Chaos said...

Ayaz: yup.. dan untuk kita sama menginsafi diri

Kuman Chaos said...

@cikgu: itu la kan...

Kuman Chaos said...

@kalam: err... saya alami sendiri kejadian tu... pengalaman yg kekal untuk saya... btw aku ni "kak" ke? :o)

Kuman Chaos said...

@one2paii: yup.. memang betul... yang paling aku ingat sekali yang part rambut terbakar. tu.. memang real....

Kuman Chaos said...

@ummi: tak ler terpilih... tapi maybe kebetulan diberi peluang pada masa tu..

Kalamhati said...

errkk kuman!sori akak salah taip td..huhu ampun!

F33Z~Hafizah~cucuatokaji said...

wahh...subhanallah..tula kekuasaan Allah :)

setiap kejadian pasti ade hikmah :)

echah mashuri said...

kekuasaan DIA..:)

cik bintang said...

menarik !
tulis lagi entry menarikmcm ni ty sye bgi award ok!

LORD ZARA 札拉 said...

:)

tengok langit kadang2 nampak unicorn, nampak pendekar~

>.<

ila saHar said...

subhanAllah... itu la keajaiban Allah... beruntung dapat melihat nya

FareedSairi said...

subhanallah.....

♥..permysuri_hati..♥ said...

subhanallah...ciptaan Allah maha agung..tiada sap leh tandingi...dunia akhir zaman... insaf..thns 4 da info kuman.. :)

Sis-Lin said...

Tuhan maha kuasa...
Syukr di lahirkan di bumi Allah..dia maha mencipta kan..

sis suke tengok langit.. :)

suichi said...

Kuasa Allah.. beruntung la kl dapat pgalaman camni~~

Duccpizz said...

apakah maksud disebalik kejadian tu?

cintatehO said...

inilah dia kuasa Allah...

Anis izyan Abd Rahman said...

suka ini~
tapi takut
iktibar

fyezrahman said...

subhanallah..tuhan maha berkuasa..

pssstt..kuman, ko ni laki ke pompuan?!

~SukEMakAn~ said...

subhanallah
tekedu bace entry nie
1992 ei
tym tu baru 5 taun

Related Posts with Thumbnails