Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Wednesday, September 22, 2010

Home » , , , » ada bukti ka gambar blog header me"nyelow"kan blog loading?

ada bukti ka gambar blog header me"nyelow"kan blog loading?


Angkat tangan.. angkat tangan...
(cikgu kata nak tanya soalan kena angkat tangan kan.)

nak tanya soalan sikit nih...

1. Ada bukti ka blog yang ada header nih slow loading nya?
2. Kalau betul la kan, ada advise tak brapa size header yang tak akan me"nyelow"kan loading tu (kalau nak guna header jugak le kan)

Sebab masa banyak gak dok usha-usha web ethics, katanya kalau buat website elakkan dari letak banyak benda yg akan me"nyelow"kan loading page, nanti orang lari? logik tak?

Ada sifu-sifu yang boleh jawab?

Ada gak nian di hati nak letak gambaq header, tapi takut slow lak kang, takde yg nak blogwalking pulak, walaupun la ni semua guna kelajuan tahap Megabytes dah kan (ada yg guna dial-up lagi ka?)

5 Comments this post:

najib said...

xder sangat slow melainkan header itu besar bagak sangat.macam kiter punta simple jerk.yang melambatkan loading ialah bila terlalu byk sangat widgetlah,video serta lagu yang diletakkan dalam blog.itu yg melambatkan blog

diriku said...

no komen..he2..ada kot sikit2..

INCHIK PIPI PAU PANAS said...

saya xrasa header boleh melambatkan blog loading...

pada pendapat saya dan melalui pemerhatian,blog yang lambat loading biasanya blog2 yang terlalu banyak gadget. Kadang-kala,ada sesetengah blog,layoutnya lambat keluar..

Anonymous said...

Gambar tu yg lambat load..

Kuman Chaos said...

@najib: so nak kena kurangkan widget la ek.. nak kena buat header la camni..

@diriku: itu nak kena try hehehe

@pau panas:sekali lagi gadget la nampaknya punca ek..

@anonymous: mmg ada logic gambaq punya hal..

ok nak create header jap.. kalau sempat

Related Posts with Thumbnails