Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Tuesday, September 28, 2010

Home » , , , » Penerjun Australia Maut jatuh Menara Alor Setar

Penerjun Australia Maut jatuh Menara Alor Setar



Petang tadi, seorang penerjun"base jump" dari Australia (Tantiekey Lie Marion) maut setelah payung terjunnya gagal berfungsi semasa sesi latihan di Menara Alor Setar


Latihan ini adalah bagi persedian latihan untuk acara tahunan pertandingan Terjun Antarabangsa Malaysia Menara KL tidak lama lagi.


Lagi berita di Berita Harian Online

Kengerian jatuh dari tempat tinggi ni memang selalu bermain dalam fikiran aku.
Even kalau mimpi jatuh pun dah terasa kengeriannya, apatah lagi kalau betul betul...aduhai.





Dulu aku ada pegi melawat The Tower of Terror kat Disneyland Florida (lama dah masa aku student dulu), ada la experience free fall. 








Aduhai.. aku rasa itu la yang paling menakutkan.

Terjerit-jerit macam budak kecik, memang mengalahkan budak kecik pun. Dah le ruangan pun kecik jer dan perjalanan ke atas tower sebelum drop tu pun menakutkan dengan "hantu-hantu" nya segala.


Time aku pegi tu, setiap orang diberikan sebiji epal untuk dilepaskan masa free-fall tu sebab nak tengok effect free-fall tu, tapi dah sibuk dok jerit masa jatuh tu mana sempat nak lepas. AKu rasa epal tu lunyai dah by the time aku sampai kat bawah.


Lagi takut dari naik roller-coaster, pada yang pernah naik roller-coaster tau the feeling camne.


Tapi kat Genting Roller-coaster dia camne rase ek? aku tak pernah naik lagi la. 
Genting HIghland pun aku tak pernah sampai lagi pun...


Ada plan nak g Genting tapi memikirkan keramaian org kat sana, tunggu dulu la nampaknya. Tapi kala tunggu orang takde, masa bila ek?


hmmm persoalan gak tu.


Walaubagaimanapun turut simpati kepada rakan-rakan penerjun tersebut.


"edit sikit

4 Comments this post:

sab=) said...

uish! islam ke x tuh? lau islam. takziah jugak. :)

uish. i dh pegi genting bnyk kli. skli jek main roller coaster. ya Allah. tolong la. nak tercabut nyawa haa... huhu

DKosongLapan said...

Ermmm...sebagei seoghang yang gayat....awok selalu mengelak daghi pegi ke tempat2 yg ade ektibiti tempat tinggi ni....kecuali hiking....sebabnye tak ketaghe sangat nampak tinggi nyeee

SYaMiLa said...

macam mana la payung terjun tu tk terbukak...dh mmg ajal dia kat situ...

DKosongLapan said...

ala...kalo tak ISlam....pun bulih je sebut Innalillah...... ade ke tuhan lain selain Allah yang Esa???

Related Posts with Thumbnails