Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Tuesday, September 28, 2010

Home » , , , , » Cincin di jari manismu..

Cincin di jari manismu..

 

Entry  "Cincin di jari manis mu, di tangan kiri" :D

Satu masa dulu kita di hebahkan dengan tanggapan,
jangan makan roti canai di kedai yang mana peng"handle" roti canai tu pakai cincin, especially cincin di tangan kiri.

Reasoning nya, kalau di ke toilet (especially kalau pergi "buat" panggilan alam yang BESAR)
adakah dia akan basuh tangan properly?
or
even persoalan terbesar, adakah dia bukak cincin dia tu?


kalau dia tak bukak?

Cepat, mainkan senario tu dalam kepala (sure ada yang dah sumpah seranah akibat imaginasi yang tak wajar heheh)

Aku cuma perhatikan ajer, ada dua tiga orang officemate yang pakai cincin kat tangan kiri (pompuan dan lelaki).
Aku tanya la...

Aku: "weh, korang masuk toilet, tak bukak cincin ka?"
Kawan: " errr..tak awatnya?
Aku: "basuh tangan?"
Kawan: "semestinya Maggi.."
Aku: "ooo hang buat open house nanti aku tak mau pegi la.."
Aku: "iye la, dah cincin tak bukak masa masak, dah le cincin jari kiri pulak tu"
Kawan: "cincin ni ketat la, takdenye masuk sisa-sia tu bawah cincin ni"
Aku: "mana hang tau?"
Kawan: "errr... - kalau bukak kang jatuh dalam toilet ,, haa naya"
Aku: letak ler dalam wallet ka ape ka sebelum masuk, takkan bukak wallet dalam toilet kot  ehhehe



 Aku personally rasa orang yang pakai cincin kat tangan kiri, patutu buka cincin tu bila diorang ke toilet, especially kalau yang "besar" punya hajat.

Bayangkan ek, sisa-sisa tu bukannya kita tau pun kalau ada yang "ter"lekat kat situ kan. Tetambah kalau jenis yang pakai cincin yang bleh pusing-pusing tu & ada intricate design la lorekan kan etc tu... haa lagi la banyak tempat dia boleh terlekat.

Better bukak jer, bukan payah pun.

So sesape yang baca nih and pakai cincin kat jari tangan kiri, kena ingat la ekk.. :D

Bukan  tak boleh pakai cuma kena ingat hygiene sendiri kalau pun bukan untuk orang lain.. :D

Okes, nak buat kopi kat pantry sementar sebelum start buat programming report nih..


kuman: err..err.... jangan marah!!

7 Comments this post:

Pinky Pixie said...

hehe. harap yg pkai cncin di jari kiri terbaca la.. hekhek...

Kuman Chaos said...

bukan camtu.. harap-harap yang pakai cincin di jari kiri "BACA" ehhehe

~SukEMakAn~ said...

hmmm
betol jugak cakap kuman
sebbek arini xpakai cincin
haha!!!

Kuman Chaos said...

@sukemakan: takut kantoi la tu

ajim said...

alamak kena kat bibir mungil aku r..naseb baik aku x masak..mkn je aku reti..yahuuu...

Iena said...

eeeeeeeeeeeeeeeeee... yark!!!
kesimpulan... sila pakai cincin di jari KANAN! kannnn???

Kuman Chaos said...

@ajim: actuallynya mereka yang makan la lebih terkena.. heheh

@lena: camgitu la nampaknya

Related Posts with Thumbnails