Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Tuesday, September 28, 2010

Home » , , , » Bot atas pokok, kisah kecuaian melampau.

Bot atas pokok, kisah kecuaian melampau.

Bot atas pokok, kisah kecuaian melampau.

Dalam paper hari nih ada cerita mengenai Bot atas pokok kat Masjid Tanah, Melaka.

Pada aku ni satu berita kecuaian yang melampau.

Ok aku tak salahkan bot tu sebab dia nak naik pokok sebab ribut pada awal September lalu, yang nak diceritakan di sini adalah sikap sambil lewa pihak terbabit.

Mengikut laporan akhbar, peniaga di sekitar kawasan dah pun membuat laporan untuk meminta pertolongan pihak Jabatan Pertahanan Awam untuk membawa turun bot tu, tapi setelah 3 minggu still tiada action dan akhirnya, bot tu turun sendiri.  (NST Sept 28, 2010)


Nasib baik seorang pengunjung En Imran Abdullah sempat instinct dia kuat, kalau tidak akan jadi tragedi, maka bermulalah episod tuding menuding salahkan satu sama lain.

Silap-silap nanti ada pulak yang menyalahkan Tuhan sebab bagi ribut tolak bot tu naik atas pokok.

Ini la masalahnya, tunggu masalah dah jadi besar, nasi dah jadi bubur baru nak bertindak.


Nak tunggu En Karam Singh Walia datang dengan krew ADUAN RAKYAT, baru la ada yang tergedik-gedik nak ambil tindakan.. apa jadi itu macam encik..

aduhai

kuman:  tak menyalahkan sesapa... 1 jari tuding kat orang lain, lagi 4 jari tuding kat diri sendiri.

2 Comments this post:

LadyBird said...

mcmtulah manusia.. kalau xde yg mati.. xkan ambik tindakan.. bila dah berlaku ape2 br lah terhegeh2 nak ambik tindakan..

DKosongLapan said...

Stail Malaysia....selagi takde yang mati....selagi tu ok......adoi laa....bile le nak beghubah (berubah) keadaaan ni....tulong le sensitif sikit dengan kehendak rakyat...

Related Posts with Thumbnails