Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Tuesday, September 07, 2010

Home » , , » Iklan Raya Maxis 2010

Iklan Raya Maxis 2010

UPDATE: Iklan berjaya ditemui.. trima kasih kayjay san..

Pencarian iklan raya terbaik (bagi aku la) untuk tahun 2010 diteruskan..

Selepas aku tengok iklan raya Petronas yg lepas lepas (blog yang semalam: sapa belum tengok p tengok cepat) Aku rasa macam nak kena carik lagi iklan yg best untuk tahun nih.

So far aku tengok iklan Maxis pun menarik jugak.. so far ni la iklan untuk tahun 2010 raya yg aku paling suka.. cerita dia lebih kurang macam below...

... (flashback)..Si isteri terbayang keindahan dia travel dengan suami dia naik bas balik ke kampung suami. Dia pun memang tengah dalam bas sekarang, tapi tanpa suami disisi... kemudian baru dia kata... walaupun suami dia telah tiada, dia tetap pulang ke kampung suaminya seperti biasa..."

ada twist lagi kat iklan tu yg aku rasa kena tengok baru paham....

tapi sayangnya kau carik kat youtube pun takde iklan tu, nnt kalaua da nnt aku uploadkan kat sini.. bleh la sesama share.. or sesapa yg dah jumpa meh bagi tau ek..

UPDATE:
- Iklan dah dijumpai kat youtube, trima kasih to saudara kayjay yang post the link kat komen.

ok lah tanpa berlengah lagi... The Best Iklan so far (dalam aku punya list) untuk Raya 2010..



"Selagi hayat dikandung badan, tak kan putus tali persaudaraan.

Mengunjungi keluarga di kampung pada Hari Raya adalah satu amalan dan ini menggambarkan betapa eratnya tali persaudaraan. Dalam iklan ini, kita dapat melihat kekukuhan jalinan kekeluargaan tanpa mengira perbezaan budaya dan keturunan. Ikutilah kisah perjalanan seorang wanita Cina yang pulang ke kampung untuk menyambut Hari Raya dengan keluarganya yang berketurunan Melayu"

Memang best!!..

selamat..

3 Comments this post:

kayjay said...

Link iklan Maxis : http://tinyurl.com/27lunqy

Kuman Chaos said...

terima kasih saudara kayjay for the link.. post dah update dengan video iklan tu.. trima kasih again.. :o)

Sharinginfoz said...

not bad this one

Related Posts with Thumbnails