Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Sunday, September 26, 2010

Home » , , , , , , , » The biggest loser Asia Season 2, bermulalah siri pengurusan badan

The biggest loser Asia Season 2, bermulalah siri pengurusan badan

Saja boring-boring dok channel browsing, ntah macam mana aku tertekan button 702 kat remote Astro untuk channel DIVA Universal (dulu Hallmark) ter tengok lak episode pertama untuk Biggest Loser Asia Season 2 (start at 9pm -11pm).



Lokasi pun dah berubah, dulu kat A'Famosa Resort, Melaka. Kali nih kat Palm Garden Hotel  IOI Resort, Putrajaya.

Host baru pulak sekarang ganti Sarimah Ibrahim, sapa lagi kalau bukan Marion Caunter (tunang kepada SM Nasaruddin, that untuk another N3 nanti ehheheh) Memang lawa dia nih...




Marion nih memang lawa (aku dah cakap dah tadi kan?), padan la SM minat kat dia.... alamak melalut pulak..  ok ok back to Biggest Loser Asia.

Dan untuk minggu pertama 2 orang akan tersingkir.

Siri ni memang bagus aku rasa bukan sahaja untuk mereka yang overweight,untuk orang yang slim pun boleh jugak dpat tips-tips kesihatan dari siri nih termasuk tips pemakanan dan senaman.

Season 1 dulu aku follow jugak sedikit sebanyak sampai episode akhir( walaupun tak ler tiap episode aku tengok) tapi banyak juga info yang boleh diguna pakai untuk kesihatan.

Seronot juga dapat tengok Dave & Kristy kembali menjadi trainer semua peserta, aku pun rasa akan nangis kalau kena train dengan dua orang trainer nih... mengerikan tengok training rejim diorang nih.

Banyak advise yang dibagi adalah untuk tetapkan dalam minda yang diorang boleh turunkan berat badan dengan pushing the body to perform.

Initial body weight semua orang macam kat bawah nih,


fish 96
raj 144
peachy 98
gengis 164 kg
shakira 110
manjit 129
desiree 122kg
scott 164
leo 137
lori 117
rico 165
saw 180
jon 191
patty 186
yana 146


Macam biasa dengan realiti TV, mesti ada banyak drama & kisah, so stay tune untuk banyak lagi drama dalam siri nih.

Selamat menjaga kesihatan..

6 Comments this post:

farah diaz said...

ak0o juga suka tgok the biggest loser ni!!~marion n sarimah?mne lg best?

Gayahspears said...

wah~ bagus2.. untuk sihat jugak kan???

zati-zt said...

yup2..
stakat ni spe2 yg join ni kompom slim..
xbnyk, sket pun jd la..
~xsbar plak nk tgok season 2..
:D

Kuman Chaos said...

@farah: nak kena follow sampai abis baru boleh tau, so far marion still learning kot tu nak handle realiti camgini.

@gayah: ha'ah mari sihat semua..

@zati: tapi kan.. slim terlampau la aku rasa.. sampai nampak cam jerangkung lak mamat yang menang season 1 ari tuh. ngeri!!

farah diaz said...

huhu..tu r...tp marion best je.da ade peserta favourite ke kuman??

Kuman Chaos said...

@farah... nampak macam Scott jer akan jadi favourite.. 1st week dah turun 15kg!!! perghh...marion cute..

Related Posts with Thumbnails