Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Sunday, September 12, 2010

Home » , , , » bunyi kuda berlari!! ikut kata anak aku...

bunyi kuda berlari!! ikut kata anak aku...


Lokasi: Dalam kereta lepas majlis open house raya.
.
kakak: "abah... abah...... kakak ada 1 teka teki... dalam banyak-banyak binatang, binatang apa yg paling kedekut?"

aku: errr... kangaroo...

kakak: awat kangaroo?

aku: err.. sebab kangaru ada poket besar kat badan dia..

kakak: salah...salah... jawapannya... KUDA!!!

aku: awat kuda pulak?

kakak: sebab kalau abah dengaq bunyi dia berlari bunyi macam nih.."kedekut, kedekut, kedekut"

aku:
hahahah logik logik..


aku tak sure kalau nih related dengan ziarah raya yg baru tadi, sebab diorang cuma dapat sorang 50sen dalam sampul raya tadi hehehe.... tak sure apa la yg anak-anak fikirkan yg menyebabkan diorang tanya soalan tu.. mungkin kebetulan.

.:o)

2 Comments this post:

cikgu isza said...

baca peribahasa baru dalam blog saya.. kedekut macam gaban.. :)

Kuman Chaos said...

@cikgu: hahaha gaban memang seorang yg kedekut.. nak pinjam moto pun dia tak bagi....(Space Cop Gaban)

Related Posts with Thumbnails