Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Saturday, September 18, 2010

Home » , , , , » Kes Dato' Sosilawati,meningkatkan penjualan akhbar?

Kes Dato' Sosilawati,meningkatkan penjualan akhbar?

(gambar aku google ajer)

Statement ni berdasarkan pemerhatian aku aje la hasil daripada trip aku untuk beli suratkhabar kat kedai mamak dekat rumah aku nih.

Aku rasa la kan, sedikit sebanyak kes yang sedang ongoing nih (kes kematian Dato' Sosilawati) menymbang kepada peningkatang penjualan akhbar. Tak kira la apa akhbar/media cetak walaupun setiap akhbar dah ada version online kat internet sbg contoh Utusan Malaysia, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro dan sebagainya.

(gambar aku google ajer)

Mengikut kata mamak kedai tu, orang tiap hari lepas kes kematian Dato Sosilawati, memang orang tertunggu-tunggu kedatangan akhbar setiap pagi dan dia kata lagi so far yang paling laku akhbar Harian Metro & Kosmo.

Headline akhbar pun turun menjadi punca utama pembelian akhbar oleh pelanggan sebagai contoh. Tajuk headline akhbar Kosmo macam di bawah...

Tak ke very menarik headline tu kan (aku tak beli paper lagi, so aku screen capture yg online version ajer la) membuatkan kita rasa nak beli and terus membaca sbb nak tau cerita penuh.

Yang menyebabkan aku buat entry nih sebab semalam aku termiss-ed beli paper Utusan Malaysia semalam. So semalam kiranya aku paperless la hahahah sebab kena baca yg e-version online. Nasib baik aku ada online kalau tak mmg takde dalam loop la regarding pembacaan akhbar aku.

So hari nih aku nak keluar awal carik paper.

p/s: ini berdasarkan pemerhatian aku kat kedai mamak depan rumah aku, so takde la statistik yg dapat mengesahkannya cuma aku punya pandangan aje.. :o)

2 Comments this post:

nik rosmawati said...

btol la.nak beli paper kena beli pg.kalau dah tgh hari tu mmg abis la.mmg sebab kes dato sosilawati la paper laris

Kuman Chaos said...

betul tu... ari tu bukan lewat sgt pun. sbb tu ari ni beli awal ehheeh.
Waktu lepas perbentangan budget pun selalunya paper abis gak...tetambah kalau gomen umum bonus heheh

Related Posts with Thumbnails