Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Wednesday, September 15, 2010

Home » , , » Mendengar lagu sambil tidur... elok ka?

Mendengar lagu sambil tidur... elok ka?




Sejak 2-3 malam lepas anak2 aku mintak nak tido dengan radio ON..

so ni bagus ka untuk kesihatan ek?

yg aku tau kalau baby dalam rahim ,elok di dengarkan bacaan ayat suci tapi kalau dengar lagu-lagu hmm tak ok la kot ek...

selalunya aku akan bangun pulak around 30minit bila semua dah nyenyak aku akan OFF kan radio tu.. tapi kengkadang diorang lak akan jaga and switch ON balik...

hmmm so elok ka ek?

2 Comments this post:

suhaida shukor said...

setahu saya la, mak saya selalu and pantang betol anak-anak tidor dengar radio, sebab mak kita kata, kalau tengah tidor, tiba-tiba tuhan amek nyawa kita time tu, macam tak elok nya kita mati, orang dengar syahadah, kita dengar lagu-lagu, macam senang je syaitan nak masuk hasut-hasut. like that la ( i assume dari word mak I, tak masuk syurga, sebab ni kot).. hehehe

Kuman Chaos said...

@suhaida: itu la... mak saya pun ada gak cite camtu dulu..ada gak somewhere terbaca yg waktu tido tak leh ada sebarang gangguan else tido kita tak nyenyak (REM Sleep), so bila tak nyenyak, akan mengganggu fungsi badan and tumbesaran... haa and Biological clock pun akan jadi pening gak

Related Posts with Thumbnails