Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Wednesday, September 29, 2010

Home » , , , » Menara Berkembar untuk JB?

Menara Berkembar untuk JB?

Dalam Buletin Utama malam tadi aku dengar kerajaan nak bina satu lagi menara berkembar kat JB.

Menara nih akan bagi pemandangan yang unique unutk JB & Singapura dan akan menjadi mercu tanda kedua di Malaysia.

Ehh bukan ka kita dah ada dua menara berkembar nih




...satu of course Petronas Twin Towers, 

dan lagi satu The View Twin Towers kat Penang :o)


(kedua gambar dari google)

yang kedua tu walaupun rendah tapi still twin towers yang ada link bridge kat tengah tengah.. so kiranya ok la tu kan... :o)

Bagi la kredit kat Penang sikit heheh

kuman: aku memang suka menara yang berpasangan nih, baru la satu lagi tu tak sunyi ehhehe

7 Comments this post:

DKosongLapan said...

wahhhh....satu lagi menare berkembar kat Malaysia????....errmmm..... ape tujuan naik satu lagi menara berkembar ni??? nak celen singapo???... tujuannye mungkin baik sebab nak tonjolkan JB sebagai sebuah bandar yang hebat.....tapi awok tak nak le nanti yang dudok kat menara berkembar ni majoritinye singaporean..... bukanle prejudis.....tapi kang yang dapat pekdahnye,...oghang luo.....

oghang Malaysia??? nganga je leee...

sarah-najwan said...

kalu dibina..wujud satu lagi mercu tanda di malaysia...

Ezao' Edogawa said...

buat 14 menara berkembar kat malaysia pun tak pe. hahaha!
banyak2 lagi bagus kan? hihi

puterapescado said...

erk...pergh...mantop...memang JB dah jadi ala2 KL dah..dngn jammed nye...ngan singaporean yg melambak...ade lg ke ruang kat area JB tue nk buat menara nie erk..tetibe nk g JB ptng nie :)

Kuman Chaos said...

@D08: rasanya kalau buat mesti komersial building, tengok nanti sapa tenant nya.. :)

@sarah: yup.. bangga lak rasa mesti lawa punya design

@ezao :ha'ah lagi bagus bleh kita amik gambaq bebanyak

@Rasanya lokasi either JB or kat Seri Iskandar kot... haa dah ada kat JB tu tolong la survey lokasi sekali ehheeh

nurdani said...

ada lagi mercu tanda...

sab=) said...

tanda-tanda akhirat.
terdapat banyak bangunan2 tinggi yg akn di bina. so, berwaspada la.
dunia akhir zaman. :)

Related Posts with Thumbnails