Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Friday, September 24, 2010

Home » , , , , » Pelbagai kejadian di New Delhi jejas Sukan Komanwel ke 19?

Pelbagai kejadian di New Delhi jejas Sukan Komanwel ke 19?



Sukan Komanwel ke 19 di India nak start lagi 9 hari tapi dah start ada issue dah (issue di India la) yang sedikit sebanyak mengusarkan atlet Malaysia dan negara-negara yang akan menyertai sukan ini nanti.

- 2-3 hari lepas, ada jejambat pejalan kaki runtuh dekat dengan Stadium Jawaharlal Nehru yang menyebabkan sekitar 20 orang cedera. (seterusnya)

- Ancaman denggi pulak dah mula menular di sana, menambahkan tekanan para peserta

- Terbaru, stadium angkat berat pulak runtuh, betul-betul kat tempat para juri akan duduk. Nasib baik tak jadi masa ada event, kalau tak sure ada casualty. (sumber Buletin Utama TV3 malam tadi)


Disebalik semua tu, Malaysia akan hantar sekitar 201 atlet ke India untuk sukan Komanwel terbesar ni dan khabarnya akan diiringi pasukan keselamatan as precaution (seterusnya)

Dan sukan Komanwel ke 19 nih akan menjadi yang terbesar dengan lebih 72 negara akan menyertainya dan sekitar 7000 atlet.

Ada yg menyuarakan Malaysia agar menilai semua keputusan untuk ke sana.

Tapi jaminan oleh kerajaan India yang akan meningkatkan tahap keselamatan pula amat tidak memberangsangkan setelah dah ada negara-negara yang akan menimbang semula perkembangan terbaru ni untuk menghantar atlet mereka dan ada yang dah menangguhkan ketibaan atlet masin-masin untuk mengelakkan hari pembukaan.

p/s: Aku rasa keselamatan mesti diutamakan, dan diharap langkah2 diambil untuk menjaga keselamatan para atlet.
Walaubagaimanapun selamat berjaya pada skuad negara


2 Comments this post:

F33Z~Hafizah~cucuatokaji said...

yeke?..eee..tkutnyer...seb baik tak roboh mse event kn...huhu...
by the way...sy nk tnye camne nk msukkn link terus ke entri latest kite kt dlm komen yg mcm awak slalu wat ye leh tlng x..huhu

Kuman Chaos said...

@F33z: tu la nasib baik kan...kalu tak bukan 20 org mau 2000 org yg cedera.
oo link tu guna cara yang amat sengal... jap lagi kami buat entry ajar bendatu ek... jap ek.. :)

Related Posts with Thumbnails