Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Wednesday, September 29, 2010

Home » , , , , » Melaka dapat Taman Pertunjukan Ikan Lumba-lumba

Melaka dapat Taman Pertunjukan Ikan Lumba-lumba

Nampaknya lagi satu tarikan kat negeri Melaka sedang dalam pembinaan.

Taman Pertunjukan Ikan Lumba-lumba dan Singa Laut (ada yang kata Singa Laut, ada yang kata Anjing Laut).
di Pulau Melaka. (Berita Harian Online)

Project ni biayai by part of Kementerian Pelancongan Malaysia sebagai usaha untuk mempopularkan lagi Melaka dan menambahkan produk pelancongan di Melaka.

Taman Singa Laut akan siap bulan November ni dan sure orang akan ramai gila sebab berkebetulan dengan cuti sekolah.

Lagi detail & gambar kat site MelakaHariIni.com.my




Aku memang akan pegi Melaka sebab Singa Laut nih sebab anak-anak semua suka betul jejalan kat Melaka (walaupun orang ramai & parking susah). KAu pun rasa ok kalau nak ke Melaka tapi elakkan hari cuti sekolah or public holiday yang panjang.

Ehh Anjing Laut & Singa Laut ni sama ke?
awat aku rasa mcm lain jer..
bukan singa laut yang kecik nimble tu & singa laut yang besaq sikit tu kan?

weh silap laa... yang besaq tu gajah laut.



satu lagi alasan nak p jenjalan kat Melaka

8 Comments this post:

ProfHariz said...

fuhhh perancangan yang baik :)

New Entry ProfHariz
Sebulan Bersama Wordpress

Miss Annaz said...

Melaka semakin byk perubahan & kemajuan..
byk tempat2 menarik diadakan

DKosongLapan said...

wahhhh... ni baghu betoi same dengan tagline negeri Melaka... Melawat Melaka Beerti Melawat Malaysia!!

Gayahspears said...

cumel lak anjing laut tu..
teringin lak nk guling2 kat pantai! huhu

~SukEMakAn~ said...

alaaaaa
nape buat kat melaka
jauh sangat!
T________T

Kuman Chaos said...

@miss annaz: haa'h walaupun abit cramp rasanya kat sana

@Prof: yup.. tarik lagi ramai org ke sana..

@D08: haa betui tu

@Gayah: boleh apa salah nya gi la guling guling.. :)

@sukemakan: sebab melaka kecik .. kalau buat kat kelantan ka, perlis ka best gak kan?

NURULekmiRabat said...

wa..cam menarek lak. bagus2

fairus said...

Melaka memang best. Banyak produk pelancongan yang baru di bangunkan. Go Melaka Go.. :)

Related Posts with Thumbnails