Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Monday, September 20, 2010

Home » , , » bahana lepas cuti panjang

bahana lepas cuti panjang


alahai... terasa sungguh berat kaki ini nak melangkah ke opis kesayangan lepas bercuti panjang. Sepanjang hari-hari diatas.. pada minggu lepas.

Memang betul, kalau tak percaya tanyalah aku... hahaha sebab tu la aku bleh jalan-jalan segala.

Semestinya lepas cuti panjang nih, kerja pun melambak la kat opis.. mana ngan nak update ISO document nya, nak kena abis kan programmingnya, table definition tak buat lagi, nak kena troubleshoot network congestion lagi & semua nih berlaku masa aku cuti...

nasib baik semua problem nih tak ler Business threatening, kalau tak sure aku dah di panggil ke opis masa cuti last week.

Semua opis mate dah kembali bertugas "tak seperti biasa", sebab masing-masing masih dok teringat and dok bercakap pasai cuti raya yg lepas...

Kat radio pun ada buat tanya pendapat pasai hari ni, Kalau kat REDS.FM diorang buat cerita "Moan Monday".. macam-macam kisah.. dok gelak jer aku sepanjang jalan tadi.

Walaubagaimanapun, selamat bertugas dan selalu la looking forward to cuti yg akan datang pada hari sabtu nih.

At least boleh la bekerja dengan lebih ikhlas sebab kalau datang opis duduk termenung ajer mmg rasa boring yg amat.. so sibuk-sibukkan lah diri anda..

p/s: nak sibuk-sibuk p makan kat Kantin...

6 Comments this post:

iQaChumel said...

rasa mls nak ke class bila cuti da lama sgt.haha anda rajin :P
berat naik tak..? :P

cikgu isza said...

biasalah tu kalau dah lama bercuti..
akak kan.. tak pernah tertunggu2 cuti macam kali ni..
banyak sangat beban kerjanya sampai tak mampu rasanya..

Kuman Chaos said...

@iQa: nasib baik dok maintain berat badan unggul :) posa pun sama gak. uihh kalau class kena la rajin ehheeh

Kuman Chaos said...

@cikgu: cikgu sekarang mmg banyak beban, org rumah saya pun cakap benda yg sama...maklumlahkan.. profession elite sekarang.. sbb payah nak dapat :0)

Amy Syaquena said...

Bile dah lame cuti mula la malas nak keje semula...

Kuman Chaos said...

@amy: bukan malas... cuma lambat nak warm-up. Tapi bila dah warm-up tetiba dah hari Sabtu...and the cycle keep on rolling hahah

Related Posts with Thumbnails