Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Friday, October 01, 2010

Home » , » Apa magazine yang korang baca setiap hari/bulan.

Apa magazine yang korang baca setiap hari/bulan.

Apa magazine yang korang baca setiap hari/bulan.

Beli magazine boleh tolak kita punya LHDN setiap tahun tau, so tiap kali beli magazine jangan lupa mintak resit (or buat resit)

Aku setiap bulan ada la dalam 3 magazine yang aku beli tapi depends on the subjek yang disiarkan.

Ingan nak melanggan jer tapi tiap bulan bukan selalu ada issue menarik so rasa macam rugi pulak.

So sekarang aku cuma beli based on article yang menarik minat aku jer tapi tiap bulan mesti at least 3-4 magazine aku beli.

Yang selalu aku beli:

Tempur
Perajurit
Al-Islam
(kebelakangan ni issue best dibincangkan)
PC Gamer Malaysia
CHIP
Anis
Mingguan Wanita
(org rumah baca)
Ana Muslim
Dewan Pelajar


Ohh yang  maybe korang notice, takde magazine hiburan (URTV, Mangga etc) kat dalam list tu, sebab aku rasa takan nak baca cerita gossip artis baik aku baca kat internet lagi best, tak gitu?

Aku ambik contoh Al-Islam, yang issue bulan Oktober 2010 (terbaru), diorang membincangkan mengenai hari kiamat, tanda-tanda kiamat dan kajian mengenai Hari Kiamat.

Satu lagi mengenai bebola ikan yang disalut dengan darah untuk bagi lebih sedap.
Memang bacaan yang menarik untuk renungan.

So, apa magazine yang korang follow sekarang?

11 Comments this post:

NURULekmiRabat said...

buat masa sekarang saya suka sangat mingguan wanita,solusi,mastika dan Al-Islam.tp since wat part time kat kedai buku dah boley baca all kinds of magazine tanpa rs membazir antaranya Ujang, Apo, Mangga, URTV, Hai,iSihat.

DKosongLapan said...

jappp......yang tolak daghi tax kite....bukan ke magazine yang ade kene mengene dengan profesion kite ke??? contoh macam doktor...deme kene beli magazine MAA (persatuan Perubatan Malaysia)... lebih kepada jawatan profesional.....kalo magazine2 yg kat ateh (atas) tu....macam tak dikighe (dikira) je....

Kuman Chaos said...

@Nurul: weh syok la cenggitu bleh baca semua nya seklai... ada kosong lagi tak? ;D

@d80: tak, LHDN tak cakap lak kata magazine/buku tu mesti related to profession. aku dah tanya dah sebab aku kena audit ari tu...

Nordin said...

Aku keje kat publisher company.. banyak sangat majalah.. tak tau nak baca mana satu...

Zairie Husin said...

zairie suka baca majalah PC.. menarik.. :)

zairie recently posted:
PRESTASI BLOG SEPTEMBER 2010

nurdani said...

suka baca majalah solusi, and majalah2 dari karangkraf

cikgu isza said...

dulu selalu beli anjung seri..
pastu lama dah tak beli majalah..
beli ke hospital.. boring2 baru beli mingguan wanita..

teman utama... buku teks :)

Kuman Chaos said...

@nordin: wah seronok betul macam tu... kaau saya mesti naik pening punya

Kuman Chaos said...

@zairie: Majalah PC menarik sebab semua terms dah di BM kan :) pening sikit kekadang

Kuman Chaos said...

@nurdani: Banyak orang kata Solusi best, tapi saya rasa macam mahal sikit compared to Al-Islam itu sebab saya pilih al-islam

nurdani said...

kuman..biar mahal janji isi and mesej tu sampai kat kita.
banyak benda boleh belajar dengan solusi tu. tapi ketinggalan beberapa isu. sebab solusi kan ada nombor isu kan

Related Posts with Thumbnails