Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Wednesday, October 27, 2010

Home » » Kena buat pengeluaran baru dikira akaun tu aktif?

Kena buat pengeluaran baru dikira akaun tu aktif?

Aku dapat satu surat dari satu bank GLC yang popular.

Surat tu kata, account anak aku akan di terminate dalam masa 14 hari dari tarikh surat tu atas alasan "Tidak Aktif".

Yang best nya, aku tiap bulan aku akan masukkan duit dalam account tu, kiranya nih macam account simpanan anak aku la.

So aku ingat takde masalah la sbb aku dok bank-in consistently setiap bulan.
Kira aktif la kan...

But no, according to the bank, account tu cuma aktif bila ada aktiviti PENGELUARAN dan Bank-in duit tu tak di kira sebagai aktiviti banking.

oooo sekarang baru aku tau... tapi aku rasa pelik la pulak kalau camtu..(maklum la kan aku tak pernah amik account)
adakah ni apply untuk semua account bank termasuk ASB (ehh ASB bukan bank kan?)
ka cuma policy bank ni ajer?

dah settle dah pun, lepas nih tiap bulan aku akan masuk kat online and transfer duit tu masuk acc aku, pastu aku transfer balik dalam acc anak aku.

Kalau tu tak di consider sebagai pengeluaran... aku tak tau la nak wat camne lagi...
takkan nak kena apply ATM card untuk anak aku kot?:D

8 Comments this post:

AdiaLuze said...

Aik??? Ada ke polisi cmtu? Ni first time dngr ni...Bank ape tu agaknye yeee...hehehehe...

kakchik@ella said...

mcm kelakar je, kan. sepatutnya asalkan ada transaction dah dikira aktif. mcm-mcm hal la skrg.

Kuman Chaos said...

@adialuze: itu la yg hairan tu... ala Bank GLC terbesar tu laa ehhehe

@kakela: yup.. tu yg hairan tu

My MiRa said...

hye hye hye i'm here ^_^

nur said...

o yeke camtu lak.. ingat lagi masa nak buka akaun sebuah bank(nama dirahsiakan).. kena paksa masuk insurans sekali.. tapi masa tu tak reti apa2.. join jela.. tapi berkubur- duit hangus camtu je. erk
ALL IN ONE

hentakbelipat said...

setiap pengeluaran akan ad charge..sbb tu bank nk kite sntiase keluarkn duit

*luv Syahnia* said...

yeke..lain lah kalo kita lngsung
tak prnah masukn duit lam akaun tu..
baru lah kira tak aktif

pelikkk..pelikkk
kene bhati2 dgn bank skang

Jalanan Hamba said...

Polisi semua bank macam tu.. Masukkan duit tidak dikira aktif. Kena ambil duit baru dikira aktif. Nak ambil duit kena ada duit dulu. Bila duit dah mula kurang, orang akan masukkan duit balik.. he he...

Related Posts with Thumbnails