Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Wednesday, October 13, 2010

Home » , , , » Proton Inspira baru: syabas Proton!!!

Proton Inspira baru: syabas Proton!!!

Semua orang sibuk bergoogle pasai Proton Inspira baru nih.. so aku pun nak gak le share gambaq Inspira nih...

Nama Inspira nih Proton ada buat contest tak?
takde kan?
or aku yang tak tau ? hehe

sebab kalau macam Exora ari tu ada buat contest yang mana pemenang dapat sebijik Exora (dan ada gak controversi disebalik pemilihan tu)

So kalau ikut aku, aku rasa nama tu mesti datang dari INSPIRATION.. inspiration untuk Proton maju kehadapan.

Tapi kalau ikut Wikipedia, Inspira nih adalan nama typeface... so mungkin jugak sapa yang bagi nama ni kat kereta baru nih dapat inspirasi dari wikipedia :o)? (sini kat Wikipedia)

Proton Inspira yang baru nih target harga dalam RM79K.
Lagi detail information tunggu official press release la nampaknya.

Kalau sapa nak beli tunggu la dalam 3-4 bulan lepas launch sebab dalam amsa terdekat nih kalau nak test drive mmg payah la.. Q.. :D

nih sikit gambaq aku kutip dari internet



So peminat kereta boleh la beli yang nih takyah dah ler dok modify Waja nak bagi jadi macam Lancer dah kan.. :o)

10 Comments this post:

NICK IRFAN said...

wah! cantik jgk proton bru...

grOundnUt said...

terbaikk ...tak sabar nak tengok model ni ..

fairus said...

Berapa RM? Boleh beli ni...

aLya said...

wah..bleh tahan stylo..hehe

Kalamhati said...

mantop la gak..cem lawa je body..rega pun ok la..dlm 79k..kuman tanak smbar satu ke?hehe

aibaks said...

da kuar ke proton baru tuh? inspira ke nama nye? haha.. cian plak pemilik waja..

Kuman Chaos said...

@nick: mmg lawa.. aku rasa para peminat lancer mmg akan tertarik ehheh
@groundnut: itu la... nak tengok kat showroom nanti

@farus: rasanya dalam RM79K

@Alya: Stylo milo... tapi nak kena tengok physical baru bleh judge

@kalam: uuihhh.. kalau sambar mana nak letak kereta "dugong" nih ehhehe

Anis Syuhada Nazari said...

wah! dh keje sok leh rembat ni..hehe
wajib sokong barang tempatan!
go PROTON!!!

Kuman Chaos said...

@anis: ahaa.. camtu la gaya rakyat malaysia :D

hisyam5789 said...

cantu jugak ala ala sporty

Related Posts with Thumbnails