Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Thursday, October 28, 2010

Home » , , , » "keropok kulit" yang macam real tapi..

"keropok kulit" yang macam real tapi..

Makan keropok memang sedap.

tetambah kalau waktu hujan dicampur dengan seteko kopi-0
dan di cicah dengan sos Cili LIFE...

pergh.. nikmatnya tak terkata....

Masa aku belajar dulu kat luar-sana, aku selalu ke Hypermarket nih untuk beli benda makan..

Sebab dekat dengan rumah sewa aku, walking distance ajer...

satu hari tu ntah kenapa aku ngan housemate aku terasa sangat nak makan Keropok udang (ala yang besar-besar dalam plastik tu).
Aku dengan naive nya pegi la carik kat kedai diatas tu..

kemudian aku ternampak la benda nih...



kat atas counter promosi, dia punya salesgirl takde lak kat situ.
"feh... keropok tu" aku ngan kawan aku hampir serentak.
tapi naluri aku tak rasa la macam nak makan terus, so kami tunggu la salesgirl dia mai kaunter.

Beberapa minit kemudia salesgirl tu datang la dengan senyuman meleret.
"How can i help you guys today?"

Aku jawab la dengan confident..
Aku: "is this a fried prawn crackers?"
Salesgirl: "no sir, this is a FRIED PORK SKIN, you would like to try some?"
Aku: " no thanks,,, just asking, looks much like what we have in our country but with different ingredients of course"
Salesgirl: "Not a problem, let me know if you changed your mind"

rupanya itu kulit khinzir goreng... aku ngan member aku punya la gelak.. nasib baik tak termakan lagi.
Masa tu baru 1 minggu aku sampai ke tanah asing nih.. so tak berapa tau lagi la kan..

Lepas tu aku ronda-ronda kat Hypermarket tu aku jumpa la product tadi tu...
ni la rupanya... member aku siap belek plastik tu lagi sebab nak carik tanda halal...
sengal betul member aku tuh ahhahaa...

yang best nyer..tak nampak pulak tanda 3 titik atas kulit khinzir tu lak

hahhaha

19 Comments this post:

My Little Diary said...

hehehe... nasib baik tak terus ngap..


entry terbaru "anak jantan"

SYaMiLa said...

dah nampak terang2 title kat depan tu..ada lagi nk cari tanda halal....he3....

faizura rahman said...

ha'ah la..macam keropok kite tp versi hangus terlebih~ haha..nsb baik tak gelojoh..kalo x, abes la kamu! hehe

Kuman Chaos said...

waktu blajo tu memang dah naluri .. nak ngap mesti tengok dulu :D

Kuman Chaos said...

@syamila
- itu la kak.. kawan saya yang sengal masa blajo dulu heheh

Kuman Chaos said...

@faizura: kalau tak payah nak nak samak ehhehe

sarah-najwan said...

huhu..seb baik bertanya..kalu x..haruuu...

Bb Hussain said...

eh, dha goreng boleh nampak ke tanda titik titik tu..;)
btw walmart kat us kan..

Kuman Chaos said...

@sarah: kat tempat org kena rajin bertanya hehe

Kuman Chaos said...

@BBHusain: hahah itu la kalau nampka memang best laa.. heheh
ha'ah Walmark kat US.. :o)

Izzaty said...

HAHAHA. Sengal lah kawan kuman tuh :P

Encik MamaT said...

hehe... bahaya btol.... hehe..

munna said...

tu la... nasib baik tunggu salesgirl tu dulu... klu tak adoiii...

tapi nampak sedap je.. crunchyx... klu kak indonesia ada keropok kulit kerbau.. sedap aje

alinac lover said...

aiyoo..dulu blaja mana?

Kuman Chaos said...

@izzaty: memang dia sengal bangat heheh tapi best..

Kuman Chaos said...

@mamat: nasib baik tak termakan ehhehe

Kuman Chaos said...

@munna: mmg pun takut sama nak amik tanpa kebenaran ehheh... keropok kulim rusa pun poplar kat Lenggong katanyajavascript:void(0)

Kuman Chaos said...

@alinac: kat The "Heart of America" State.. :D

AngahSayang2314 said...

ermmm kena hati2 lain kali kan"???

Related Posts with Thumbnails