Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Thursday, October 14, 2010

Home » , , » Darfur: Satu cerita yang mesti ditonton

Darfur: Satu cerita yang mesti ditonton




Aku baru tengok movie kat atas tu semalam. Waktu aku mula tengok kat PC aku nih expectation aku tka berapa besar la sebab tengok pengarahnya pun dah membosankan Mr Uwe Boll yang memang terkenal dengan pengarahan yang merosakkan banyak filem franchais dari game-game yang best contohnya Alone in The Dark, BloodRayne dsbnya lah..

Tapi lepas aku tengok cerita Darfur nih.. memang sungguh menarik..

Jangan expect la cerita nih ada hero macam yang dah terbiasa kita tengok, gun blazing & lastly save the innocent life.



Jangan harap nak tengok camtu, cerita nih memula sedikit slow.. tapi lepas tu menjadi ganas & ada unsur-unsur 18SX (tak ler sampai extreme) dan violence yang pada pendapat aku memang depict apa yang terjadi di Darfur.

Memang sedih tengok baby dibunuh, wanita di rape & dipotong kaki etc...

Dan revelation of the killings pun direveal kan dalam cerita nih.. memang menyentuh perasaan and nail biting sebab dok tunggu penghabisan macam mana.

Memang tak sangka sesama Islam akan buat macam tu, tapi ikut apa yang aku baca memang itu lah reality kekejaman yang berlaku di Darfur.

So kalau dapat cari, tengok la cerita nih dah kalau boleh jangan tengok bersama anak-anak... takut trauma lak nanti...

Insyallah nnt aku review lagi movie yang aku tengok....

2 Comments this post:

Gayahspears said...

wah cam menarik ja ceta nih... betoi ka best??huhu

Kuman Chaos said...

@gayah: betoi best... kena tengok...best..

Related Posts with Thumbnails