Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Friday, October 22, 2010

Home » , , , , » Helah Menculik Kanak-kanak: Aku dapat dari email...

Helah Menculik Kanak-kanak: Aku dapat dari email...

 
Aku dapat ni dari email tadi, aku rasa dah lama dah benda nih tapi tak salah kita mengingatkan sebagai peringatan bersama.
________________________________________
 SILA AMBIL IKHTIBAR ATAS APA YANG BERLAKU...
Tajuk     : Helah Menculik Kanak-Kanak Di Carrefour JB
Subject : Child Kidnap Trick in Carrefour, JB



Jika anda tiada anak kecil pun, tolong sebarkan maklumat ini kepada
sesiapa sahaja... Kita tidak tahu entah siapa yang dapat diselamatkan
dengan menghantar e-mel ini. Tolong beri sedikit masa dan hantar kepada
kawan yang ada anak-anak dan cucu-cucu... Terima Kasih.

Even if you do not have little kids, pass this one on to everyone you
can think of. You never know who you might save by sending this e-mail!
Please, take the time and forward this to any friend who has children &
grandchildren! Thanks!

        Kita mahu berkongsi apa yang berlaku hari ini semasa berbelanja
di Carrefour JB. Seorang ibu sedang membongkok untuk membelek-belek
daging, dan apabila berpusing mendapati anak perempuannya berusia 4
tahun telah hilang.

Saya berdiri betul-betul bersebelahan dengan si ibu,
sementara si ibu tadi terus memanggil-manggil anak perempuannya tapi
hampa. Saya meminta seorang pekerja lelaki Carrefour untuk umumkan
kehilangan tersebut melalui sistem pembesar suara.

Beliau terus melakukannya apabila diminta berbuat demikian, dan kemudian terus meninggalkan saya untuk membuat panggilan telefon. Panggilan itu untuk memaklumkan supaya semua pintu dan pagar dikunci menggunakan kata kod atau seumpamanya.

Jadi mereka telah mengunci semua pintu dengan serta-merta  Hanya 3 minit diperlukan untuk melakukannya selepas diminta.. Mereka menjumpai kanak-kanak perempuan itu 5 minit kemudian di dalam bilik air dalam keadaan masih khayal.

Kepala budak perempuan itu sudah separuh dicukur, dan hanya berpakaian dalam. Ada sebuah beg
mengandungi baju, pisau cukur, dan rambut palsu terletak di lantai bersebelahannya untuk menukar wajahnya. Siapa pun yang melakukannya - iaitu mengambil lalu membawa budak perempuan ini ke dalam bilik air,
cukur rambut dan tukar pakaiannya - melakukannya kurang daripada 10 minit.

Ini bikin saya menggigil tak sudah-sudah. Tolong perhatikan anak-anak anda apabila berada di tempat luas di mana adalah senang untuk kita terpisah dengan mereka seperti di gedung beli-belah. Hanya beberapa
minit diperlukan untuk melakukan semuanya. 5 minit lagi maka anak perempuan itu tentu sudah berjaya dibawa keluar.

Saya masih amat terkejut ada manusia yang sanggup melakukannya, apa lagi dalam masa
hanya beberapa minit. Masa anak-anak kecil boleh berlari tanpa hirau telah berlalu. Budak perempuan itu kini selamat. Syukur ke hadrat Allah SWT, dan tahniah kepada pekerja Carrefour yang bertindak pantas.
     
Wanted to share something that happened today while shopping at Carrefour. A mother was leaning over looking for meat and turned around to find her 4 years old daughter was missing. I was standing there right
beside her, and she was calling her daughter with no luck. I asked a man who worked at Carrefour to announce it over the loud-speaker. He did, and left me, he immediately walked right past me when I asked and went to a pole where there was a phone. 

He made an announcement for all the doors and gates to be locked, a code something. So they locked all the
doors at once. This took all of 3 minutes after I asked the guy to do this. They found the little girl 5 minutes later in a bathroom stall drugged. 

Her head was half shaved, and she was dressed in her underwear
with a bag of clothes, a razor, and wig sitting on the floor beside her, to make her look different ..Whoever this person was, took the little girl, brought her into the bathroom, shaved half her head, and undressed
her in a matter of less than 10 minutes. 

This makes me shake to no end. Please keep a close eye on your kids when in big places where it's easy for you to get separated like Shopping Malls. It only took a few minutes to do all of that. Another 5 minutes and she would have been out the door. I am still in shock that some sick person could do this, let alone in a matter of minutes. 

The days are over when our little ones could run rampant all over the place and nothing worse would happen then them annoying people. The little girl is fine. Thank God for fast workers who didn't take any chances .

SEBARKAN BERITA INI SELUAS-LUASNYA SUPAYA PERINGATAN DAPAT DIBUAT BAHAWA ADA MANUSIA GILA LAGI GANAS DI KALANGAN KITA SEMUA !

BE SURE TO FORWARD THIS TO EVERYONE, SO THEY REMEMBER JUST HOW SICK PEOPLE ARE OUT THERE !

12 Comments this post:

aYaz said...

adess..
macam2 cara penyangak ni nak menculik anak orang..

ctpayong said...

Ya Rabb. tak mampu senyum baca entry kamu. hingga macam tu skali cara mereka.

Kuman Chaos said...

itu la.. menakutkan zaman sekarang...

one2paii said...

kalo gua culik depa dan pakso depa masuk follower gua lu agak2 ok x?hehe
ape2 pun awasi anok2 anda dari org2 sebegini ,

SYaMiLa said...

subhanallah...macam2 cara diorg tu nk culik anak org...

sebab tu la akak selalu shopping tk cukup brg...kalau pegi ngn budak2..terlupa..he3...kalau tk pegang...hilang sekelip mata...lari sana sini...

Recent Post "Lagi rumah di bakar sebabkan cemburu yg tak bertempat…"

Coco said...

xhairanlah budak2 yg hilang ssah nk cari. dah btukar wajah. mnakutkan penculik2 skrg ni.

NICK IRFAN said...

huh! kejam giler penculik tu!

AngahSayang2314 said...

ada jer cara diorang kan??

Encik MamaT said...

menurut cerita isteri aku.. dulu adik ipar aku pernah kena mcm ni.. waktu dia masih kanak2.. sekaran dah 20-an... siap dah tukar baju... nasib sempat jumpa....

Kuman Chaos said...

@12paii: ehhe nak kena la kalau buat camtu..s emau suruh jadik follower bila kena culik..

@syamila: takut nak p shopping kalau takde org jaga bebudak

Kuman Chaos said...

@coco: ha'ah dah ubah rupa..

@nick: mmg kejam.. jom cukur diorang lak

@angah: getting innovative la tu kononnya

Kuman Chaos said...

@encikmamat: tak trauma ka dia?

Related Posts with Thumbnails