Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Wednesday, October 13, 2010

Home » , , » Peringatan kepada semua pengguna Maybank ATM Kad

Peringatan kepada semua pengguna Maybank ATM Kad

Semua orang boleh dikatakan ada account Maybank + card ATM Maybank kan?
So information nih aku dapat dari email pagi tadi, just to share pada semua..

Kalau kepada semua yang dah tau, anggap lah sebagai peringatan.
Yang baru tau, berhati-hati lah..
Tak salah kita berhati-hati kan..

~~~~~~~


All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank


Whoever has the Maybank account number with ATM card, please be careful when withdrawing money through ATM machine,
Kepada semua pemegang akaun Maybank, disarankan berhati hati bila membuat pengeluaran wang menggunakan mesin ATM.

1. For the first time when you enter the right pin number, a message 'invalid pin number' pops up.
1. Bila anda menekan no. pin (6 digits), pemberitahuan 'nombor pin salah' terpapar di skrin. 

2. Then, when you enter your pin number for the second time, a message 'invalid pin number, please call this number 'xxx-xxxx' pops up.
2. Bila menekan no. pin kali kedua, pemberitahuan 'nombor pin salah', sila hubungi nombor telefon 'xxx-xxxx' terpapar di skrin

3.. If you call this number, you will lose all your money.
3. Jika anda membuat panggilan, anda akan kehilangan semua wang anda.

NOTE: If you encounter the above matter, please DO NOT call the number. One of my friends just lost RM70000 on last Sunday and Maybank checked his last transaction was on that day itself even though he did not withdraw any money. Please forward this to your friends.
Nota: Jika anda menghadapi masalah diatas, and dinasihatkan untuk tidak membuat panggilan tersebut. Pernah berlaku dimana pelanggan tidak membuat pengeluaran tetapi kehilangan semua baki simpanan..Sila maklum kepada semua kenalan

Dari Maybank..

12 Comments this post:

sarah-najwan said...

tq 4 de info..akak guna mybank tuh..

Kalamhati said...

ikh bahaya ni..akak pun ada akaun maybank..thanks 4 de info..

NURULekmiRabat said...

saya pun dok guna maybank aje.wa..tq for the info

NADYA ABDULLAH said...

x suke maybank. coz ade pengalan buruk dgn maybnk.

Honeyvsbee said...

Haik. .mcm tu pun ada. .bhaye ni. .sy pun guna maybank. .

Honeyvsbee said...

Haik. .mcm tu pun ada. .bhaye ni. .sy pun guna maybank. .

Honeyvsbee said...

Haik. .mcm tu pun ada. .bhaye ni. .sy pun guna maybank. .

Afiq said...

woahhh ade plak pihak yg busuk hati camni..sape plak yang pandai selongkar masuk dalam atm tu? orang dalam gak ke???
apedaaa..

Achilles said...

pasal apa jadi camtu bai?

Anonymous said...

how are you!This was a really splendid topic!
I come from roma, I was luck to approach your Topics in google
Also I learn much in your website really thanks very much i will come later

Kuman Chaos said...

@sarah: berhati-hati itu penting
@kalam: rasanya 80% org ada acc maybank senang nak tranfer duit:)

@Nurul: welcome.. :D

@Nadya: laa ya ka? cite la sikit

@Bee: hati hati takpe kak

@afiq: ada gak yang pikir camtu kan.. loophole

@achilis: itu yang heran tu

Maslina Rosdiana said...

Salam,

Saya seorang Maybank staff,fraud ni selalu terjadi dan pihak bank dah selalu ingatkan para pelanggan supaya berhati-hati.

Apapun,it's good info untuk semua pelanggan Maybank dan juga bank-bank lain.

Related Posts with Thumbnails