Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Friday, October 29, 2010

Home » , » Tutorial cepat: Cara nak add Shoutmix box kat blog..

Tutorial cepat: Cara nak add Shoutmix box kat blog..

tadi cik ila Sahar dari http://ila-alia.blogspot.com/
tanya kat komen aku cara nak buat Shoutmix,


so aku rasa blogger baru patut di support.. so aku tanpa segan silu buat la tutorial nih untuk blogger baru..ehe
harap-harap membantu..

  1. pegi ke http://www.shoutmix.com/main/
  2. click kat "CREATE SHOUTBOX"
  3. Masukkan information yg diminta.
  4. later on akan keluar satu script
  5. Copy dan paste kan kat blog under Widget HTML/Script
  6. Code yang shoutmix generate lebih kurang macam berikut...
< !-- Begin ShoutMix - http://www.shoutmix.com -->
...
...
...
< !-- End ShoutMix -->

copy semua code tu sebelum paste kat widget.

sebelum tu ada kena setting on color shoutbox etc ..

harap-harap ini membantu... else letak komen :D

setakat yg aku mampu je

9 Comments this post:

velasrizal said...

sharing is caring kan..

Diskaun Tol Deepavali 2010

one2paii said...

selamat ari raya depavali untuk lu..lu mmg baik ati..hehe

sarah-najwan said...

kuman...tutoriallah smpai nk buat kaler..akak nk buat nati tu..

AngahSayang2314 said...

wah... tahniah la tak kedekut tueee

Kuman Chaos said...

@sarah: boleh tukar color ek? even lepas kita dah reg? eheh saya tak pernah godeh sampai ke situ kan janji ada jer ehheh

Kuman Chaos said...

@velasrizal: ha'ah.. sharing la yg tau sesikit .. nak tau lebih kena tunggu sifu-sifu laa eheh

Kuman Chaos said...

@12paii: Pesta cahaya... ahhahah

Kuman Chaos said...

@angah: ilmu yg dikongsi akan bertambah mutu... eheh

SYaMiLa said...

walaupun lps register..masih lagi blh edit semua tu...even nk delete mesej kt shoutbox yg tak elok pun blh...

Related Posts with Thumbnails