Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Tuesday, October 12, 2010

Home » , , » Makan kaki lipas dapat RM55,000!!!

Makan kaki lipas dapat RM55,000!!!

Aku terpana sekejap bila nampak title news kat paper tadi.

Kat Shah Alam, akibat termakan dan muntah kaki lipas kat Pizza Hut, seorang lecturer dapat RM55,000 sebagai gantirugi untuk kejadian itu.

Kejadian nih berlaku pada tahun 2007, dan ambik masa 3 tahun untuk diselesaikan... memang lama dan aku rasa memang berbaloi.


Lipas nih kalau jumpa dalam bawang goreng pun kita tak perasan kan, so camne kita nak tau yang kita makan tu bukan lipas yang dah digoreng? haaa masalah tu.



aku pun takde jawapan, so apa yang boleh buat, elakkan dari makan bawang goreng.

Anak-anak aku pun memang dah tak makan bawang goreng, tiap kali makan kat luar ada bawang goreng jer.. mesti dimasukkan dalam pinggang abahnya yang akan makan tanpa banyak soal.. abah juga yang makan segala :o)

So lepas nih nanti ada la orang lain yang akan itu cara nih, makan  kat kedai memana  bawak kaki lipas.. pastu bubuh dalam pinggan and then buat kes.. kalau menang dapat la duit poket... macam-macam cara orang boleh exploit.. cara terbaik makna kat rumah sendiri masak sendiri, kalau jumpa kaki lipas ka apa ka.. saman diri sendiri.. pastu sendiri bayar.. nak lagi sensasi... masukkan dalam paper...


"SEORANG ABAH MENANG SAMAN TERHADAP DIRI SENDIRI SEBAB TERMAKAN KAKI LIPAS DIRUMAH SENDIRI"

:O)

20 Comments this post:

NURULekmiRabat said...

gelinya lipas..euw..

nurdani said...

argh!!! thats pak li!
geli....haha. sangup ke makan...ish3

Amy Syaquena said...

salam kuman..

Eeeei...gelinya sianya pada yang termakan tue ye

kuman amy nak tanya sikit macam mane kalau kita nak letak link entry tapi just kuar macam awak buat tue,(sila baca di sini or sesetengah tulis klik) pls bantu amy dalam proses nak belajar nie...

jempur ke sinar raudah ye...

DKosongLapan said...

3 tahun menunggu baghu dapat..... hak kite sebagei penggune kena pertahankannn

Gadis Kampung said...

ooo lecturer tue saya kenal...dia dah citer kat dalam kelas dulu kes dia...dia ajar budak2 marketing subjek quality product

Anif® said...

Err.. lipas? Memang mengelikan!

Kuman Chaos said...

@nurul: itu la.. kalau dia naik atas tangan lagi geli!!

@nurdani: mmg pak li.. tak sanggup laa nak makan kalau "ter" nak wat camno kan

Kuman Chaos said...

@Amy: dah revive entry dah :). semestinya akan divisit.. :D

Kuman Chaos said...

@D08: 3 tahun .. lama tu... agak-agak brapa ek kos bawak naik court benda cam ni ek?

Kuman Chaos said...

@Gadis kampung: oo ya kaa? so mesti dia seronot dah settle kes tu :)

nitestalker said...

menarik pasal berapa kos mahkamah nak bayar lepas 3 thn ye... tu belum kos lawyer dan mcm2 lagi... ermmm pada pandangan aku...tak berbaloi dan kes kaki lipas boleh diselesai "secara baik" diluar mahkamah....

RM55k + imej yang tercalar 3 thn lepas untuk pizza hut.... sekadar calaran sedikit yang tak menjejaskan

RM55k - kos2 nak setelkan kes tambah pulak masa 3 tahun...adeh... letih sesangat dan berapa sen la tinggal kan... huhuhu

tu lah...kekadang pengguna terlalu "beremosi"..

*maaf kalau ada yg tak setuju dengan pendapat ni...tp ni cuma pendapat dari seseorang yg penah "terjerumus" dalam bidang F&B

cikgu isza said...

kawan akak pun pernah terkena..
makan daging masak itam..
tgok2 lipas..
ewww..
tapi takda sampai saman..

Kuman Chaos said...

@nitestalker:macam tk berbaloi je kan..ada sesapa pernah bagi tau ke cost lawyer tu?

@cikgu: euuwww!!!

kobEj0rdan~ said...

bak sini lipas aku nak makan jugak.55000 kot, ape ade hal:P

zirconia said...

erkk..lipas?? tidaakkk!

grOundnUt said...

errkk...aku pernah hampir nak makan lipas kat Lorong Perak belakang concord ada gerai makan..cam hampeh bile sayur kankong digorengnye bersama lipas...blerggghh...LIPAS TU NAMPAK RANGUP SETELAH DI MASAK!!>,<"

Anonymous said...

Rasanya kaki lipas tu dgn baiknya digaul bersama dgn pasta. Kononnya bawang goreng. Gelinya. Kalau nak makan kaki lipas, baik masak sendiri.

Anonymous said...

"Syafeera awarded Goh RM5,000 in general damages, RM50,000 in exemplary damages, RM5,219 in costs and eight per cent interest."
- NST 12/10/10

Semua kos ditanggung oleh losing party iaitu Pizza Hut, termasuk upah lawyer & kos buka fail mahkamah. Maknanya RM55000 yg dia dpt tu adalah duit poket. Selepas ditolak semua kos & apa2 yg sewaktu dgnnya.

~SukEMakAn~ said...

sanggup ye die makan lipas
haha

bksempoi said...

ooo dia dapat rm55k solid la lepas tulak itu ini... wow

Related Posts with Thumbnails