Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Saturday, October 30, 2010

Home » , , , » Kejahilan tahap gaban!! terlampau!!

Kejahilan tahap gaban!! terlampau!!


Aku dapat dari email lagi nih (it Came From Email)
utuk santai-santai minda dipagi sabtu cuti nih

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Di sebuah kg ada 3 org remaja yg suka lepak.
Sorang tu nama dia Ali,  sorang tu Budin dan sorang lagi Ciko. 
Aktiviti seharian depa ni  menybbkan tok imam x senang duduk. 
Pd satu hari tok imam tu dtg dg niat  nak tarbiyah depa ni. 

Maka berlakulah bbrp insiden cabar-mencabar.

Tok  imam tu cabar si mangkuk 3 ekor tu ke surau waktu Maghrib nnt. 

Si Ali  pun berkata, "Tok imam ingat kami ni jahil sangat ke? Takpa, nnt kami
  buktikan yg kami bkn la jahil sgt spt yg disangkakan" .

Maka apb hampir masuk waktu Maghrib pegilah malaun 3 ekor tu ke
surau.

  Tok imam pun suruh Ali azan. Tanpa berlengah terus je Ali azan,

"Allah  Ta'ala... Allah Ta'ala..." 

Dgn segera tok imam merampas mikrofon drp Ali; dan menyuruh tok bilal azan semula. 
Terselah kejahilan Ali.

  Selepas iqamat, masa nak sembahyang tok imam pun mengangkat takbiratul ihram. 
Tok imam pun satu hal, angkat sekali x khusyuk, angkat 2x pun x  khusyuk jgk lg.. 
Masuk je kali ketiga, Budin panggil tok imam. 

"Tok,tok  duduk kat belakang, biar saya jadi imam."  
Tok imam pun  undur le ke belakang.

  Budin pun angkat le takbiratul ihram. 
"Allahu akbar!" Maka para makmum pun ikut angkat takbiratul ihram & memulakan solat. 

Tiba2 je si Budin ni  pusing ke belakang dan berkata, 

"Aa, tengok! Sekali jee tokkkk!!"
 
lalu  batallah solat Budin. Yg lain2 pun ikut berenti sambil ketawa terbhk2.
  Tok imam pun mintak pulak  si Ciko jadi imam. Si Ciko pun terus ke depan
  jadi imam solat tersebut bermula dari takbir sampai le habis sembahyang.
 
  Siap dg wirid2nya sekali. Punyalah respek tok imam kat si Ciko niii...
  Lepas solat, tok imam pun puji-memuji leee si Ciko ni... 

Tapi dg  bongkaknye si Ciko berkata,  

"He hee, itu belum ambil wuduk lagi tu.  Kalau tak, lagi dassat aku semayang. He heee..." 

Tok imam pun terkedu &   terpana...


7 Comments this post:

sarah-najwan said...

nilah fenomena skrg..berapa ramai yg xtau solat..ntah2 mengucap pom rmai xtau..donia akhir zaman..

Kalamhati said...

huhu tak terkata..jangan ada yg sampai tahap macam ni..huhu

aYaz said...

masyaAllah..
ade gak org camtu..
aishh..tak bleh pakai...

mia said...

hahahaaa...bongokkk gilee...hahaha...nk pinjam ni..

si biskut said...

aku rasa kalau bagi gaban jadi imam,kompom budak 3 owank tuh terus jadi actions karmen.

one2paii said...

haha..memang jahil betul mamat tuh..siot jerk

cikgu isza said...

aduihh.. macam tu punya orang pun ada..

sian gaban..

Related Posts with Thumbnails