Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Thursday, October 07, 2010

Home » , , , » kena saman ekor, ada diskaun ker?

kena saman ekor, ada diskaun ker?

Road tax "dugong" aku mati next week,
so aku dengan selamber pegi la suruh showroom bayarkan (sebab geran semua ada ngan diorang),


tak tau la pulak aku ada sama ekor yang tertunggak.
tak sampai rumah pun surat saman tu so camno aku nak tau ..

alih alih tadi pihak showroom call aku kata roadtax alku boleh buat 6 bulan sahaja, aku nak kena bayar saman tu dulu baru boleh buat lagi 6 bulan... so yang aku dah bayar untuk 1 tahun last week di refund kan balik dah ler..

so lepas dioragn call aku pun masuk online check la saman aku.. memang betul ada saman ekor


naya-naya.. terbang la RM300,
ehh ada diskaun ke sekarang ek? hmm curious lak aku
ada sesapa tau tak?

road tax aku lak camno?
since aku dah dapat yang 6 bulan punya, aku nak kena gi buat lepas aku dah bayar saman?
or aku tunggu sampai dekat nak expired baru p bayar and buat road tax sekali..
ada idea tak camne ni?

BTW: korang bleh check saman kat Rilek

maklumla kan.. first time kena saman and tak leh renew road-tax.

ada idea camno?

9 Comments this post:

sarah-najwan said...

setakat yg akak tau..xde diskaun kuman..akak pom ade..hehe..sobar ajelah..

jom mkn tapai kat blog akak..hehhe

Shahazrin Saharudin said...

kalau perlu pertolongan saya boleh cuba bantu..

velasrizal said...

huhu apa lagi..jom ramai2 kita cek..

cikgu isza said...

akak lagi haru.. kat sini ata ada, kat sana kata takda..

tapi ambil roadtax lepas lak..

tak tahu ler ada diskaun ke idak sekarang ni..

najib said...

mungkin bila dekat pilihanraya adalah diskaun saman ekor tu

Kuman Chaos said...

@sarah: nak kena tunggu dekat dekat Polis Day la baru ada kot eheh

tapai sedap kak.. eheh

Kuman Chaos said...

@shahzrin: camne nak contact?

@velasrizal: haaa cepat check.. kang tka leh buat roadtax hahah

Kuman Chaos said...

@cikgu: haaa memang haru camtu... tapi selagi boleh renew biarkan ajer... ignore yang kata ada tu eheh

Kuman Chaos said...

@najib: sebab hang "najib" sebab tu ada logik nya apa hang kata :o)
aku setuju tu.. tunggu kejap la camni eheh

Related Posts with Thumbnails