Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Saturday, October 23, 2010

Home » , , » Berapa laju blog korang? jom test

Berapa laju blog korang? jom test

Blog aku loading ok tak bagi korang?
Laju?
SLow? 
image lambat load?

Aku getting very curios tentang kelajuan blog aku load,
sebab aku rasa macam slow jer dengan semua widget yg ada kat tepi tu,
so aku pun carik la tools yang boleh test..

Aku rasa kalau blog tu slow loading, visitor pun akan lari tetambah pulak bila connection  pulak tak membantu dan teramat teruk/slow

Apa lagi guna Mr Google la... so aku dapat satu tools or website yang bagi service nih...


Aku pun masukkan la aku punya blog tu,
dapat result yang aku rasa boleh tahan la..
tak le great tapi ok la..



Ni la result nya:

 Yang warna Maroon tu adalah yang kena improve banyak sikit la.

 Yang Hijau Tua tu memang cun dah .


So, pada yang curious macam aku nih bleh la try p kat http://www.websiteoptimization.com/services/analyze/
untuk buat test tu, free ajer and cepat lak tu...

mesti ada tolls lain yang lagi best,
tapi ni je la yang aku jumpa yang nampak ada recommendation etc tu untuk kita perbaiki.

UPDATE
aku jumpa lagi satu test ada kat tepi bar aku tu unutk link..

4 Comments this post:

"My name is Akma, and I am not a terrorist" said...

wah,..nk bt jgk,.. nk gt jgk,..

sarah-najwan said...

nati line 3G akak dah ok..akak nk try..skrg pom dkt blog akak...akak dah buang bbrp wigdet sb line slow skrgkan...huhu..

Ummi Hanie said...

owh..penah test yg ni masa blog berat zaman dolu2...skrg ni suke pakai iwebtest jer..ringkas utk kelajuan loading jer ;)

utk yg details,sesuailah yg ni :)

g0m0k9enDek said...

nak try jap!!!!

Related Posts with Thumbnails