Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Sunday, October 10, 2010

Home » , » Lukisan Giovanni Boldini ditemui di rumah usang di Paris..

Lukisan Giovanni Boldini ditemui di rumah usang di Paris..

Dalam sebuah apartment di Paris yang dah lebih 70 tahun tak diduduki walaupun semua sewa dibayar ada sebuah lukisan yang bernilai berjuta juta ringgit.



Lukisan tu sebenarnya adalah sebuah lukisan dari artis Itali Giovanni Boldini, lukisan seorang wanita dalam evening gown. (seterusnya cerita nih)

Dengan itu sesapa yang ada rumah lama or loteng yang dah lama tak dilawati, silalah berbuat demikian ASAP, sebab mana nak tau kot kot ada lukisan yang menarik yang atuk or moyang korang simpan kat atas tu.



Boleh juga mendatangkan hasil sebegini mewah.

Tapi aku rasa orang Malaysia nih terlalu sentimental dengan barang-barang lama sebab tu kita akan simpan sampai berabuk rabuk, sampai jadi barang antik. Tapi barang antik memang lawa pun.

Kat rumah tok aku ada saju jam dinding yang lama yang guna ladung tu, rasanya dari zaman tok tokwan aku lagi, tapi sayang nya dah tak berfungsi sebab takde sapa yang rajin nak pusing kunci jam tu...

bentuk lebih kurang mcm jam ni




(gambar dari internet)

Nenek aku kata kena simpan jam nih sebab ada sentimental value kat dia.

So camtu la nasib jam tu sekarang.. barang antik.. :o)

6 Comments this post:

Nur Hawa Mohd Zin said...

kalu lelong mahal kot..huhu

one2paii said...

sama cam lu,barang antik nie..gua kena simpan lu camnie..susah mau cari..hehee

Amy Syaquena said...

salam...

Amy datang bertandang di malam hari sambil nak serahkan awards, jemput ambil awards di sinar raudah ye...

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/best-friend-awards.html

Kuman Chaos said...

@nurhawa: haa itu yang kena try lelong ehhe

Kuman Chaos said...

@one2paii: insyallah kalau mahal boleh la jual hehe

Kuman Chaos said...

@amy: award!! jap lagi saya amik

Related Posts with Thumbnails