Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Monday, October 04, 2010

Home » , , » Aduh.. terbantut semangat aku...

Aduh.. terbantut semangat aku...

Sebagai seorang modeler (scale modeler ek bukan model fashion show tu) tegar, ada ajer yang mengganggu bila tengah ada mood mencurah-curah untuk buat model.

So aku nak meng"release" tension la sikit kat sini, bukan nak marah sesape cuma saje nak berlatih menaip sikit tengah-tengah malam nih..

Selalunya aku akan spray model yang aku buat ni tengah malam (bila weekend), so takde gangguan dari dunia luar.

So tadi aku pun dah siap bancuh cat sebab nak paint F-16C NSAWC aku yang dah siap di bina and then kompressor aku pulak dah jadi pening..

dah ler baru beli ja kompressor nih.



Kompressor ni adalah essential tools aku untuk siapkan project scale model aku nih, so bila dah pening jadi masalah berbangkit la untuk aku meneruskan usaha nak siapkan jet tu...

Nasib baik aku buat untuk diri sendiri ja, else naya aku.

Kepeningan ni maybe tak brapa serious, tapi aku nak cerita jugak.

Selalunya bila aku spray, kompressor tu akan berbunyi humming, and bila aku dah tak spray dia akan stop sendiri. Tapi sekarang nih bila kau tak spray pun dia still dok jalan gak still humming as if aku tengah dok spray.

Ada kawan aku cakap check tengok takut kalau kalau hose bocor, so bila hose bocor ada angin dok keluar so sebab tu la tak berenti. Aku dah tukar hose baru dah still sama. Aku still boleh buat kerja cuma dia akan jadi amat panas selepas jalan selama 15 minits

Terbantut terbantut dah ler esok keje

7 Comments this post:

Kalamhati said...

sabo.sabo..semoga dipermudahkan..=)

DKosongLapan said...

ghajin beno le mike buat sacel modelling tu ye....memang mike ni jenih penyabo nii........ kalo awok habih berteghabo dulu bende2 tuuu

Seri said...

cantik sih model tu. macam keluar dari kilang

Kuman Chaos said...

@kalamhati: insyallah... pelan pelan

Kuman Chaos said...

D08: biasa la hobby masa lapang.. selain dari BW :D

Kuman Chaos said...

@seri tu bukan saya punya.. tu gambar hiasan ajer.. yang saya punya still in progress..
kuman "model ku.." Entry

sarah-najwan said...

sabar kuman..kerja mcm awk tu kene byk sabarkan...

p/s: doakn anak2 didik akak yer..dorang nk exam esok..tq

Related Posts with Thumbnails