Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Monday, October 04, 2010

Home » , , » Betul ke nih? Usia pernikahan mempengaruhi kemesraan.

Betul ke nih? Usia pernikahan mempengaruhi kemesraan.

Entry ni pun datang dari email juge... kenape akhir-akhir ni banyak pulak dapat emaik menarik nih..
nih rasa nak share nih...

=========================================================

Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan....... 





Sebelum Tido:
6 minggu: selamat bobok sayang, mimpi indah ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau ah.
6 tahun : Sanasikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole eh???!

Pakai Toilet:
6 minggu: tak apa, u dulu aje lah, i tak buru2 .
6 bulan: masih lama tak nih?
6 tahun: brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana!!



Balas SMS:
6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai ruma, i beli murtabak kesukaan u..
6 bulan: trafik jam ah
6 tahun: k..

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje:
6 minggu: Honey, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu : Sayang, i harap u menyukai cincin yang i beli
6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin bbual ngan u di telefon nih
6 bulan : Eh...your call...
6 tahun : WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH....ANGKAT AH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka i, rasa makanan ini begitu lazaattt...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH? LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi eh
6 bulan: Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH EH? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, apa yg kita nak tonton malam ini ?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 BOLE
===================================================

Kepada semua, sama-sama la maintain yang "6 minggu" tu ek,
Pada yang sedang bercinta, cakap kat bakal pasangan untuk maintain 6 miggu tu, kalau boleh buat agreement hehe

Yang akan bercinta pun sama, apatah lagi yang dah lebih 6 tahun berkeluarga.. kekal kan concept "6 minggu" tu

Jangan la buat "6 tahun" tu ek....

kuman: maintain yang "6 minggu " tu tiap hari :o)

5 Comments this post:

Kalamhati said...

hehe bagus2..
ada ayat2 yg Islam sarankan utk segarkan kembali rasa kasih ni..senang je nak amalkan

cikgu isza said...

rasanya semua berbalik pada hati..
usia perkahwinan bukan persoalan..
kalau sentiasa ingin mesra.. tetap mesra selamanya.. :)

Ummi Hanie said...

tgh hangat berchentaa...semuanya indahhh belaka...

dah byk tahun,dah mula jemu,mulele tawor sana sini...cakap pun x selembut masa bercinta,keluor dah smeua taring ..ngeh3x

Kuman Chaos said...

@kalamhati: aha.. kena buat entry untuk ayat-ayat tu.. :) share la ngan kami yg dah veteran nih :D

Honeyvsbee said...

eh mana ada mcm tu. .bee kawin da 7 tahun lebey stil mcm dulu. .tp masa je lah. .membataskan. . .huhu. .

Related Posts with Thumbnails