Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Thursday, October 14, 2010

Home » , , , » Kena paksa diri sendiri..

Kena paksa diri sendiri..

Setelah lama aku dok bertangguh, hari ini Oktober 14, 2010 aku dengan ini akan "MEMAKSA" diri aku untuk belajar language baru (programming language).

Aku rasa dah lama dah aku dok idle dan elakkan diri dari belajar language nih sebab "C" adalah antara subject yang aku paling tak suka masa aku belajar dulu..

Aku nak belajar Microsoft Visual C# 2010, dengan gunakan Visual Studio 2010 Express Edition dan di bantu oleh buku nih...


Semoga ditetapkan hati aku untuk menuntut ilmu baru nih hingga ke akhirnya.. amin


kuman: Asyik dok suruh anak jer mentelaah, kali nih abahnya pulak akan mentelaah.

10 Comments this post:

aYaz said...

ehe..
xpe2..cket2 nnt jd pandai..
ilmu kan penting...
:)

Amy Syaquena said...

salam...

mudah2an kuman dapat mengusai pembelajaran tue..amin

sarah-najwan said...

belajar itu baik utk peningkatan ilmu..

p/s: tutorial nuff tu bg kod aje kuman..masalah akak..mane akak nk tepek kod yg large rec aje..layout blog akak lain kot

akak nak letak kat bawah setiap post n3 baru..macamane?..itu tmpat yg baik

atau atas post n3 baru..tapi dah letak yg leaderboard...pening nih..

dah try godek2..xtau jugak..tgk tutorial blogger lain pom ..kureng fhm

xpe..akak belajar..hehe

Gayahspears said...

salam kuman..
relax2 tgk cam aku.. pelahan2 kayuh...
ilmu ni kena dalami dlu baru kita dapat kuasai dgn baik.. x gtu beb???
okay,gdr nasihat aku taw~zass

salam,jaga diri,hiasi peribadi~

AngahSayang2314 said...

wah.. tahniah la kuman ada kemajuan tuee.. tak pe usaha tangga kejayaan hehehe

Kuman Chaos said...

@ayaz: berdikit-dikit la nampaknya... tapi nak kena mula baru boleh jadi :o)

Kuman Chaos said...

@amy: insyallah amin amin...sukar juge nih

Kuman Chaos said...

@sarah: jap meh kita compare notes..
saya ikut jer tutorial tu + belasah sikit

Kuman Chaos said...

@gayah: kayuh kena pelan & consistent jangan sampai patah pedal udah ler

Kuman Chaos said...

@angah: usaha usaha...

Related Posts with Thumbnails