Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Sunday, October 03, 2010

Home » , » Macamana blog yang tak guna Shoutmix / Cbox keep track visitors ek?

Macamana blog yang tak guna Shoutmix / Cbox keep track visitors ek?

Dalam aku dok ber blogwalking la kan, ada juga aku come-across blog yang takde Shoutbox/Cbox kat blog tu.
Soalan aku, macamana diorang keep track visitor ek?

Memang tak semua visitor tinggal komen kat situ tapi at least ada juge yang tinggal kan jejak so senang kita follow balik.

Adakah korang keep track dengan komen?
ataupun dengan blog yang dalam follow list?
Nak elakkan SPAM?

Aku cuma curious ajer sebab tu aku tanya...

sesapa ada teori atau yang memang tak letak shoutbox kat blog?

kuman: saja nak tau...

11 Comments this post:

Tomato Gurl's Life said...

spnjg bw, ciktom pernah tgk ada entri dari blogger lain yang bgth boleh track visitor guna getclicky..tp ciktom sendiri tak pernah guna..wallahualam..

sarah-najwan said...

byk jumpa blog gini..sama ada dorang xnak letak atau saje2..tapi pyhlah kita nk tinggal jejak hw kita singgah dan membaca n3 mereka..

Kuman Chaos said...

@tomato:ada la strategy tu

Kuman Chaos said...

@sarah: yup. maybe just balas jejak itu Manage Follower jer kot

a n a s t a s y e a said...

Anastasyea rasa .. terpulang kepada empunya blog masing² sama nak letak atau tak? Kalau letak .. sekurang²nya yang datang boleh tulis apa² kat situ dan memudahkan orang lain untuk blogwalking berbanding meninggalkan komen. =)

MsFazlillah said...

haaa.. erma pun nak tau yg ni...

SYaMiLa said...

maybe owner tu nk privacy kot...

Kuman Chaos said...

@anastasyea: rasanya guna shoutbox lagi mudah nak keep track , tapi terpulang pada individu la kan..

Kuman Chaos said...

@msfazlillah: itu la.. takde lagi user yg tak guna shoutbox balas nih heheh

Ummi Hanie said...

byk sebenonye gadget/widget nk tgk statistik/keep track bloggers ni..

hitstats,
stats dlm blogger ,
nuffnang,
google analytics...

ha tu antara yg popular laa..byk lagi..tp kite tetap suke letak chatbox gak ;)

ila saHar said...

sebenarnya nak sangat letak shoutmix /cbox tapi tak reti .. ada sesape yg sudi nak ajar sy tak?? huhuhuhu

Related Posts with Thumbnails