Followers

NOTICE:

Now you can click on photo and it will zoom in. Thanks to the HighSlide Javascript. How to do it? its in my "Blog Stuff" page...

Sunday, October 03, 2010

Home » , » Habis kelambu dibakar...

Habis kelambu dibakar...

Ada pepatah Melayu mengatakan:
"Kerana nyamuk seekor, habis kelambu dibakar" (betul ke tu?)

Macamana kalau nyamuk tu ber-ekor-ekor? aku nak tensen pasal nyamuk la nih..

Rumah aku nih asal aku cuti jer belambak lak nyamuk berterbangan, aku nak tengok TV aman-aman pun tak boleh.

Aku rasa aku dah spray H20 dah tadi and dah belambah gak yang terkorban, tapi still ada lagi berterbangan kat kaki aku nih.

Kalau takat terbang and tak gigit takpe la.. nih dah ler terbang gigit lak tu.
Abis la dara darah aku camgini.

Tak kan aku nak kena pakai mosquito repellent kot dalam rumah, tak pun takkan aku nak duduk dalam kelambu kot tengah-tengah hari buta nih.

Ni aku rasa nak bakar kelambu nih.

Umah aku clear ajer mana ada tempat nyamuk membiak pun, nih mesti ada longkang kat memana yang tersumbat dan jadi sarang pembiakan nyamuk..

tensen tense, takpe jap algi aku nak keluar jap, pastu aku nak sembur satu rumah lagi sekali..

jaga kau nyamuk!!!!!

9 Comments this post:

Kalamhati said...

pasang kelambu dpn tb..hehe jgn bakar kelambu tu..rugiii

misz myza said...

kasihan nyamuk... hahahhaa.. tapi pdn muka nyamuk.. pasal dia jugak la me pernah kena suspect denggi.. huhuhuhu..

sarah-najwan said...

bahaya tu..baik hapuskan nyamuk dgn cepat..nati yg dtg nyamuk aedes..mcmane?

"marahkan nyamuk kelambu dibakar"

ajim said...

fogging dlm n luar umah la bro.kalu rajin,ko bunuh ler nyamuk tu sekor2.org pnggil serangn pribadi.haha.

~SukEMakAn~ said...

pgl org buat fogging la kuman
xpon kuman geget dorg
haha
semalam pon umah penuh ngan nyamuk
musim ujan kan!

cikgu isza said...

masalah nyamuk ni.. memang tak berkesudahan.. kena2 pula daya imun nyamuk ni sentiasa meningkat..

Kuman Chaos said...

@kalam: ingat nak buat camtu, guna kelambu yang jenis cekup macam tudung saji tu

@misz myza: suspect ajer? nasib baik...

Kuman Chaos said...

@sarah: tu yang dah bertin-tin habis penyembur H20 kat umah nih...

@ajim: memang aku serangna peribadi pun hahaha, fogging yang kat luar tu bila ada kes jer diorang datang

Kuman Chaos said...

@suke: hmm idea yang bernas gak tu... boleh ke gigit diorang yang fogging tu? :)

@cikgu: mutated nyamuk... nanti ada la nyamukman lak ni

Related Posts with Thumbnails